Bert Raadschilders

136 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Bert kampt met depressies. Na een aantal life-events (o.a. scheiding), een paar jaar geleden, heeft hij erg in de put gezeten (thuisloos geweest). Gelukkig heeft hij nu weer een stabiele basis. Hij is begonnen als vrijwillig chauffeur, kwam zo in aanraking met Met Elkaar.

Bij Met Elkaar bleef hij plakken na het afzetten van 'zijn' senioren en nu is hij er twee volle dagen. Bij Met Elkaar ontmoette hij een andere vrijwilliger die ook vakanties voor gehandicapten begeleidt, waardoor Bert nu ook bij die vrijwilligersorganisatie actief is. Dit jaar maakt hij vier reizen van 8 dagen als begeleider bij Stichting Buitenhof, vakantiereizen voor verstandelijk gehandicapten.

Bert geeft aan dat sinds hij vrijwilligerswerk doet, hij minder GGZ-begeleiding nodig heeft. Hij zit beter in zijn vel. Hij heeft nog last van zijn depressie en bijbehorende klachten op momenten dat hij zijn hoofd er bij moet houden; hij is snel afgeleid. Ook kan hij er slecht tegen als hij geen passend antwoord krijgt op zijn vragen; hij reageert soms heftig als hij zich afgewimpeld of niet gehoord voelt.

Maar aan de positieve kant; Bert zijn levenservaring maakt dat hij makkelijker contact maakt met mensen die ook kampen met neerslachtigheid. Hij verzet bergen werk, is een graag geziene collega en door zijn openheid helpt hij de stigma's rondom psychiatrie in algemeenheid en depressie in het bijzonder te doorbreken.

Bert doet zijn vrijwilligerswerk met verve en veel hart voor de zaak!

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings