Beatriz Dobma

963 keer bekeken 7 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Beatriz is sinds (ongeveer) 2007 als vrijwilliger aan het werk op verschillende peuterspeelzalen van de stichting KindH. Dat heette tot voor kort stichting peuterspeelzalen gemeente Eemsmond.

De stichting heeft 6 locaties, waarop Beatriz allemaal inzetbaar is. En sinds enkele maanden werkt ze ook nog op de peuterspeelzaal in Onderdendam die niet onder de stichting valt. Beatriz werkt gevarieerd van 4 tot 8 dagdelen per week. Ze is ontzettend flexibel in haar inzet en dat is ontzettend knap, zeker gezien haar verstandelijke beperking. Beatriz ondersteunt de leidsters en peuters met alle hand en spandiensten: knutselen, fruit eten, boekjes voorlezen, spelen in de zandbak, luiers verschonen, helpen met de jasjes, schoenen en mutsjes en met opruimen en schoonmaken. Soms moet ze bemiddelen als er een ruzietje is of moet ze troosten als er iemand is gevallen. Vrijwilligers, de extra handen en ogen, zijn onmisbaar op de peuterspeelzalen!

Wat het zo bijzonder maakt is de enorme persoonlijke groei die Beatriz heeft doorgemaakt door haar vrijwilligerswerk! Want dat wat ze nu allemaal doet en kan, kon ze nog niet zo goed in 2007. Toen was Beatrix ontzettend onzeker en vond ze het moeilijk om contact te maken met de leidsters, kinderen en hun ouders. Ze werd snel boos en verdrietig, omdat ze niet wist wat ze moest doen en klapte helemaal dicht als er iets gebeurde waar ze moeite mee had. Ze durfde uit zichzelf weinig te zeggen, laat staan uit te spreken wat ze zelf graag wilde of lastig vond. En nu? We zien een assistent peuterleidster! Iemand die weet wat er moet gebeuren, die initiatief neemt, goede contacten heeft met iedereen, de handen uit de mouwen steekt en die zelfs probleempjes en moeilijkheden zelf kan bespreken. Beatriz is nu 32 jaar. Ze doet waar ze goed in is en waar ze blij van wordt. De stichting is bijzonder blij met haar. En juist omdat we allemaal, ook haar vader, vriend en verdere familie, zo trots op haar zijn, verdiend zij de prijs voor de Gouden Venus van Milo 2020!!

Begeleidster Irina zegt het volgende over haar:“Beatriz, een enthousiaste vrijwilligster die binnen stichting Kindh, voorheen de SPGE, al vele jaren van een zeer waardevolle betekenis is voor de organisatie en meedraait op de verschillende groepen en locaties. Dit met zichtbaar plezier. Beatriz hoort erbij´

Images

Comment

Twitter

7  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Hilke Dobma February 10, 2020

Wat ben ik trots op mijn nicht Beatriz! En wat leuk dat er niet alleen hier maar ook op Facebook al zoveel reacties en felicitaties staan.

Nicole Huisman February 10, 2020

Wat ontzettend leuk om te lezen! Gefeliciteerd met de nominatie. Ik gun je de prijs van harte!

Monique February 10, 2020

Lieve Beatriz, wat een geweldige nominatie! Je hebt een hart van goud en misschien straks ook de gouden Venus van Milo. Ik hoop het van harte voor je!

Petra van de Beek February 10, 2020

Beatriz is echt een topper! Ook ik heb met haar samengewerkt op de speelzalen en ik waardeer haar enorm. Deze nominatie is al fantastisch, nog mooier en zeer verdient als zij hem ook krijgt!

Susan February 10, 2020

Beatriz, wat mag je trots zijn op jezelf! Wij zijn super dankbaar voor jouw inzet en hulp bij de speelzalen. Wij kennen elkaar al vanaf je tijd in Appingedam en hopelijk nog vele jaren. Hartelijke groet, Susan

Cora February 10, 2020

Je verdient het om genomineerd te zijn voor de Gouden Venus van Milo. Ik ga heel hard voor je duimen

Irma February 10, 2020

Beatriz je kunt supertrots zijn op wat je allemaal doet en dat je genomineerd bent! We duimen voor jou!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum