Jeroen Lenssen

29 keer bekeken 1 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Jeroen zet zich met alles wat hij heeft in, om mensen die vastlopen bij aanvragen bij gemeente (voornamelijk WMO) vooruit te helpen en ervoor te zorgen dat ze de hulp en zorg krijgen die ze nodig hebben.

Hij heeft voor velen, dichte deuren weer open gekregen. En daardoor kunnen mensen weer participeren in deze stad en in de maatschappij. Daarnaast zet hij zich ook nog eens in met veel tijd en enthousiasme, om onze stad toegankelijker en meer inclusief te maken,voor iedereen! Dus met of zonder handicap, met of zonder taalachterstand, met of zonder armoede, met of zonder andere beperkingen.Hij is heel gedreven en zet zich overal voor in terwijl hij zelf in een rolstoel zit. 

Jeroen is daarnaast ook VN Ambassadeur. Een VN-ambassadeur is iemand die de rechten van mensen met een beperking wil waarmaken. En werkt aan een samenleving waar iedereen mee kan doen. Als VN-ambassadeur ben je in jouw omgeving bezig met het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap. Je houdt in de gaten wat goed gaat en wat nog niet goed gaat. Je verzamelt hierover verhalen. Daarnaast denk je mee of geef je advies over hoe je het VN-verdrag in de praktijk kunt toepassen. Of over oplossingen die het VN-verdrag dichterbij brengen. Als VN-ambassadeur bouw je dus mee aan een samenleving waarin iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft.

Images

Comment

Twitter

1  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Anja Spierings February 19, 2020

Super dat Jeroen genomineerd is. Hij doet zoveel goede dingen voor iedereen in Helmond die ergens vast loopt. Tevens is hij een echte voorvechter voor de inclusieve samenleving. Kortom iemand die ondanks zijn lichamelijke beperking zich kei hard inzet voor de mensen die een beroep op hem doen! Hij verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden !

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum