Veteranen Deventer

561 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Stichting Veteranen Deventer is er om veteranen in Deventer samen te brengen. Zij willen veteranen een gezicht geven en voor hen erkenning en herkenning realiseren.

Veteranen hebben door de jaren heen veel betekend voor ons land en daarmee ook voor onze gemeente. Jonge en oude veteranen komen maandelijks samen bij het veteranencafe in cafe de Heeren. Hierdoor komen en blijven veteranen uit een sociaal isolement. De Stichting Veteranen Deventer is, met haar zeskoppige bestuur van jonge mensen, een enorme voorstander van samenwerking. Voorbeelden zijn hun samenwerking met de gastheer van het veteranencafé: ‘Grand Café De Heeren’. Maar ook werken zij samen met inmiddels meer dan tien andere lokale ondernemers. Voor hen bekendheid, voor de veteranen een bescheiden korting. De veteranen geven ook zeker veel terug. Een opsomming van enkele activiteiten:

  • Kransleggingen en erewachten bij verschillende herdenkingen zoals bij het Twentol monument, tijdens de ‘Herdenking 15 augustus 1945’ en dodenherdenking op 4 mei op het Grote Kerkhof.
  • Organiseren van een dagje uit voor kinderen uit minima gezinnen.
  • Invulling van de lokale Veteranendag samen met de gemeente Deventer
  • Tijdens Koningsdag op de braderie in Diepenveen konden mensen gratis speeddaten met veteranen en kinderen konden zich als militair verkleden of zich laten schminken.

Hoe groot of hoe klein ook. Samenwerken is van wezenlijk belang om korte lijnen met elkaar te ontwikkelen en wederzijds respect op te bouwen.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum