Veteranen Deventer

1928 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Stichting Veteranen Deventer is er om veteranen in Deventer samen te brengen. Zij willen veteranen een gezicht geven en voor hen erkenning en herkenning realiseren.

Veteranen hebben door de jaren heen veel betekend voor ons land en daarmee ook voor onze gemeente. Jonge en oude veteranen komen maandelijks samen bij het veteranencafe in cafe de Heeren. Hierdoor komen en blijven veteranen uit een sociaal isolement. De Stichting Veteranen Deventer is, met haar zeskoppige bestuur van jonge mensen, een enorme voorstander van samenwerking. Voorbeelden zijn hun samenwerking met de gastheer van het veteranencafé: ‘Grand Café De Heeren’. Maar ook werken zij samen met inmiddels meer dan tien andere lokale ondernemers. Voor hen bekendheid, voor de veteranen een bescheiden korting. De veteranen geven ook zeker veel terug. Een opsomming van enkele activiteiten:

  • Kransleggingen en erewachten bij verschillende herdenkingen zoals bij het Twentol monument, tijdens de ‘Herdenking 15 augustus 1945’ en dodenherdenking op 4 mei op het Grote Kerkhof.
  • Organiseren van een dagje uit voor kinderen uit minima gezinnen.
  • Invulling van de lokale Veteranendag samen met de gemeente Deventer
  • Tijdens Koningsdag op de braderie in Diepenveen konden mensen gratis speeddaten met veteranen en kinderen konden zich als militair verkleden of zich laten schminken.

Hoe groot of hoe klein ook. Samenwerken is van wezenlijk belang om korte lijnen met elkaar te ontwikkelen en wederzijds respect op te bouwen.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings