Wijk- en speeltuinvereniging De Driehoek

168 keer bekeken 1 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

De wijk- en speeltuin vereniging de Driehoek is vlak na de oorlog opgericht in 1947. In het hart van de wijk spelen zij een verbindende rol. Letterlijk en figuurlijk.

De vereniging lijkt erg bescheiden in haar doen en laten, echter op de website valt te lezen: De Driehoek is de wijk- en speeltuinvereniging van misschien wel de hipste volkswijk van Nederland: Voorstad Oost. Er is voor kinderen en volwassenen veel te doen. Buiten in het groene speelpark met unieke speeltoestellen en een mooi voetbalveld. En binnen in een van de zalen of de serre. Zoals de kinderclub, dansen, bingo, handwerken, theater, wandelen en yoga. Je kunt in de speeltuin ook een ruimte huren. Er is altijd ruimte voor initiatieven van bewoners Tja en daar is niets mee gelogen. Als je er langs fietst kun je het gebouw niet missen. Een parel in de wijk. Met hart en ziel onderhouden en beheerd door….vrijwilligers. Het gebouw herbergt tal van activiteiten voor de mensen uit de wijk. Daarmee is de verenging van grote maatschappelijke en sociale waarde. Het is zo laagdrempelig dat je voor elke vraag of idee wel terecht kunt. Er is altijd een luisterend oor. De vrijwilligers zijn betrokken en hebben hart voor de wijk. Er wordt samengewerkt met andere partijen die actief zijn in de wijk, bijvoorbeeld met het sociaal team. Een van de grotere activiteiten is toch wel de wandelvierdaagse. Ook een echt Deventer evenement met veel deelnemers en de nodige gezelligheid. De vrijwilligers hebben een ereplaats binnen de verenging. Als de vrijwilligers er niet zouden zijn is het gebouw slechts een mooi omhulsel zonder kloppend hart.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Chantal Halkers March 09, 2020

Leukste speeltuin !!!! En veilig ♡♡

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings