Wijk- en speeltuinvereniging De Driehoek

29 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

De wijk- en speeltuin vereniging de Driehoek is vlak na de oorlog opgericht in 1947. In het hart van de wijk spelen zij een verbindende rol. Letterlijk en figuurlijk.

De vereniging lijkt erg bescheiden in haar doen en laten, echter op de website valt te lezen: De Driehoek is de wijk- en speeltuinvereniging van misschien wel de hipste volkswijk van Nederland: Voorstad Oost. Er is voor kinderen en volwassenen veel te doen. Buiten in het groene speelpark met unieke speeltoestellen en een mooi voetbalveld. En binnen in een van de zalen of de serre. Zoals de kinderclub, dansen, bingo, handwerken, theater, wandelen en yoga. Je kunt in de speeltuin ook een ruimte huren. Er is altijd ruimte voor initiatieven van bewoners Tja en daar is niets mee gelogen. Als je er langs fietst kun je het gebouw niet missen. Een parel in de wijk. Met hart en ziel onderhouden en beheerd door….vrijwilligers. Het gebouw herbergt tal van activiteiten voor de mensen uit de wijk. Daarmee is de verenging van grote maatschappelijke en sociale waarde. Het is zo laagdrempelig dat je voor elke vraag of idee wel terecht kunt. Er is altijd een luisterend oor. De vrijwilligers zijn betrokken en hebben hart voor de wijk. Er wordt samengewerkt met andere partijen die actief zijn in de wijk, bijvoorbeeld met het sociaal team. Een van de grotere activiteiten is toch wel de wandelvierdaagse. Ook een echt Deventer evenement met veel deelnemers en de nodige gezelligheid. De vrijwilligers hebben een ereplaats binnen de verenging. Als de vrijwilligers er niet zouden zijn is het gebouw slechts een mooi omhulsel zonder kloppend hart.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum