Stad & Natuur

30 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een directe en toegankelijke manier, de basis voor onze activiteiten is het verbinden van de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur.

De educatief vrijwilligers zorgen er voor dat 20.000 leerlingen uit Almere kennis kunnen maken met de Almeerse natuur, op school of op één van de groene locaties van Almere.

Stad & Natuur biedt aan scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, planten, dieren, biologie, voeding, boerderijeducatie en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Stad & Natuur heeft als doel om een vernieuwend en aansprekend aanbod voor natuur- en milieueducatie aan te bieden aan de scholen in Almere, in hun eigen omgeving. Wij bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur. Studies hebben bewezen dat de natuur een positief effect heeft op kinderen, zowel de fysieke als mentale welzijn wordt bevordert. De vrijwilligers van Stad & Natuur helpen actief vanuit hun achtergrond, interesse en liefde voor het werken met kinderen én de natuur. Zij treden bij de lessen op locaties van Stad & Natuur op als gastvrouw/heer en begeleiden de klassen tijdens de les. Zij enthousiasmeren en betrekken de kinderen. Daarnaast denken de vrijwilligers mee over de inhoud van de lessen. De vrijwilligers helpen ook actief mee met het onderhouden van de verschillende leskisten waarmee leerkrachten uiteindelijk zelf aan de slag gaan. Deze vrijwilligersgroep heeft zich al voor langere tijd aan Stad & Natuur verbonden.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum