Buurtcentrum Meenten en Grienden Almere

38 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Buurtcentrum Meenten en Grienden heeft een actieve groep vrijwilligers die veel activiteiten organiseren voor de buurt. Vrijwilligers die zich al tientallen jaren met heel hun hart en ziel inzetten voor de buurt bewoners.

Buurtcentrum Meenten en Grienden heeft een vaste groep vrijwilligers die samen naast hun betaalde baan zich inzetten voor activiteiten die de buurt bij elkaar brengen. Sinds 12 jaar organiseren zij in het buurhuis verschillende activiteiten.

  • Iedere maand organiseren ze een kinderdisco met iedere maand een ander thema er komen gemiddeld 70 kinderen per disco.
  • 1x per jaar organiseren zij het jaarlijkse buurtfeest waar zo’n 200 buurtbewoners op af komen.
  • In december organiseren zij een kerstmarkt voor de wijken Meenten en Grienden.
  • Halloween spokentocht organiseren ze ieder jaar in oktober waar ook dit jaar weer 102 kinderen op af kwamen - In de maand november organiseren ze een Sinterklaasfeest met een magische goochelshow als voorprogramma.
  • Sinds vorig jaar organiseren zij ook een disco voor de 30+ mensen uit de wijk wat een groot succes bleek te zijn.

De vrijwilligers hebben van kantoor de vrije hand gekregen. Met het team vergaderen zij regelmatig over de activiteiten wie welke taak op zich neemt en hoe de dag zal verlopen. Ze hebben in de loop van de jaren een grote groep vrijwilligers om zich heen opgebouwd waar zij de activiteiten mee mogelijk kunnen maken. Ook hebben zij in de loop der jaren een heleboel sponsoren uit de buurt bij elkaar gesprokkeld, die elk weer graag hun medewerking verlenen.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum