Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

36 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Het hondenspeelveld is met een hek omheind en ligt aan de kant van de J. Tatilaan grenzend aan de Veluwedreef. Het hondenspeelveld wordt door vrijwilligers onderhouden en beheerd. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd onder andere speeluurtjes voor kleine honden of juist voor grote honden.

Het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk is een bijzonder initiatief van vrijwilligers voor vrijwilligers en bewoners van Almere. Het veld is inmiddels zo bekend dat de bewoners uit alle wijken uit Almere naar het veld komen. Het veld is opgezet door twee vrijwilligers Inge Schaefers en Corina van Garderen. Zij zetten zich elke dag in voor het hondenspeelveld. Door het veld te onderhouden en activiteiten te organiseren. Zij weten zich een grote groep vrijwilligers te binden aan het hondenspeelveld. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het onderhoud en verbetering aan het veld. Het vrijwilligers werk kent geen verplichting en gezien de groep kunnen ze zelf inschatten of ze wel of niet kunnen komen. Het is een gemêleerde groep vrijwilligers van werkende, ouderen en mensen met een beperking. Om de vrijwilligers te waarderen zijn ze met burendag allen uitgenodigd voor een lunch in het Laterna Magika Park. Dit was super gezellig. De initiatiefnemers/vrijwilligers weten veel sponsors aan zich te binden. Waardoor ze zelfvoorzienend zijn. Ze werken nauw samen met de gemeente Almere, de wijkregisseur Jeanette Vonk en Stichting de Schoor, Clé Burgers. Ook heeft Wethouder de heer J. Hoek een bezoek gebracht aan het park/hondenspeelveld wat resulteerde in een artikel in de krant alsook de opening door Wethouder mevrouw H. van Garderen. Binnen één jaar tijd is de facebookpagina van “hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk” gegroeid naar 540 leden.

 

 

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum