Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

1988 keer bekeken 13 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

Het hondenspeelveld is met een hek omheind en ligt aan de kant van de J. Tatilaan grenzend aan de Veluwedreef. Het hondenspeelveld wordt door vrijwilligers onderhouden en beheerd. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd onder andere speeluurtjes voor kleine honden of juist voor grote honden.

Het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk is een bijzonder initiatief van vrijwilligers voor vrijwilligers en bewoners van Almere. Het veld is inmiddels zo bekend dat de bewoners uit alle wijken uit Almere naar het veld komen. Het veld is opgezet door twee vrijwilligers Inge Schaefers en Corina van Garderen. Zij zetten zich elke dag in voor het hondenspeelveld. Door het veld te onderhouden en activiteiten te organiseren. Zij weten zich een grote groep vrijwilligers te binden aan het hondenspeelveld. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het onderhoud en verbetering aan het veld. Het vrijwilligers werk kent geen verplichting en gezien de groep kunnen ze zelf inschatten of ze wel of niet kunnen komen. Het is een gemêleerde groep vrijwilligers van werkende, ouderen en mensen met een beperking. Om de vrijwilligers te waarderen zijn ze met burendag allen uitgenodigd voor een lunch in het Laterna Magika Park. Dit was super gezellig. De initiatiefnemers/vrijwilligers weten veel sponsors aan zich te binden. Waardoor ze zelfvoorzienend zijn. Ze werken nauw samen met de gemeente Almere, de wijkregisseur Jeanette Vonk en Stichting de Schoor, Clé Burgers. Ook heeft Wethouder de heer J. Hoek een bezoek gebracht aan het park/hondenspeelveld wat resulteerde in een artikel in de krant alsook de opening door Wethouder mevrouw H. van Garderen. Binnen één jaar tijd is de facebookpagina van “hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk” gegroeid naar 540 leden.

 

 

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Op de kaart

13  reacties

Natascha 28-02-20 om 5:59

Schrijf een reactie...

Anoniem 21-02-20 om 20:28

Mooi initiatief en uitermaye vriendelijke mensen

Joyce Bout 19-02-20 om 21:57

Super initiatief!!

Ad Klaver 19-02-20 om 17:33

Zelfs buiten het speelveld maken de vrijwilligers het omliggende park regelmatig schoon. Het veld heeft een verbindende factor voor niet alleen de honden maar ook hun baasjes. Samen maken wij Almere nog leuker om te wonen.

Mark Molenaar 19-02-20 om 15:16

Hoi Nera, ik kon je stemaccount niet vinden. Hier kun je er een aanmaken: https://www.vrijwilligerswerk.nl/Beheer/Registraties/1557560.aspx

Nera 19-02-20 om 14:01

Ik wil stemmen maar de stemknop werkt niet?

Marjolijn 19-02-20 om 12:43

Toppers🥰

Els 19-02-20 om 10:15

Geweldig wat ze al voor elkaar gekregen hebben,mooi speelveld voor grote en kleine honden 👍👍

Jacqueline Groenendal 19-02-20 om 6:18

Super blij met dit initiatief
Mijn honden kunnen in een veilige omgeving spelen, socialiseren en gecorrigeerd worden.
Top!!!!

Colly Bouman 18-02-20 om 21:22

Niet alleen een prachtig veld waar je hond veilig los kan lopen en spelen, maar ook helpen de beheerders actief bij het opzetten van andere speelvelden. Ze besteden daar ook hun tijd en aandacht aan en geven vanuit hun eigen ervaringen tips door. Ik vind het geweldig!

Dorien Rommers 18-02-20 om 21:10

Geweldig speelveld waar veel georganiseerd word en mensen zelf via de site met elkaar afspreken

Gerda Burgers 18-02-20 om 20:32

Heel succes, ik hoop dat jullie winnen en dat er weer wat prachtigs van geld gemaakt/gedaan kan worden

Jan klaver 18-02-20 om 20:25

Geweldig initiatief

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen