Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

1279 keer bekeken 13 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus gaan we dit op een andere manier organiseren.

Het hondenspeelveld is met een hek omheind en ligt aan de kant van de J. Tatilaan grenzend aan de Veluwedreef. Het hondenspeelveld wordt door vrijwilligers onderhouden en beheerd. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd onder andere speeluurtjes voor kleine honden of juist voor grote honden.

Het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk is een bijzonder initiatief van vrijwilligers voor vrijwilligers en bewoners van Almere. Het veld is inmiddels zo bekend dat de bewoners uit alle wijken uit Almere naar het veld komen. Het veld is opgezet door twee vrijwilligers Inge Schaefers en Corina van Garderen. Zij zetten zich elke dag in voor het hondenspeelveld. Door het veld te onderhouden en activiteiten te organiseren. Zij weten zich een grote groep vrijwilligers te binden aan het hondenspeelveld. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het onderhoud en verbetering aan het veld. Het vrijwilligers werk kent geen verplichting en gezien de groep kunnen ze zelf inschatten of ze wel of niet kunnen komen. Het is een gemêleerde groep vrijwilligers van werkende, ouderen en mensen met een beperking. Om de vrijwilligers te waarderen zijn ze met burendag allen uitgenodigd voor een lunch in het Laterna Magika Park. Dit was super gezellig. De initiatiefnemers/vrijwilligers weten veel sponsors aan zich te binden. Waardoor ze zelfvoorzienend zijn. Ze werken nauw samen met de gemeente Almere, de wijkregisseur Jeanette Vonk en Stichting de Schoor, Clé Burgers. Ook heeft Wethouder de heer J. Hoek een bezoek gebracht aan het park/hondenspeelveld wat resulteerde in een artikel in de krant alsook de opening door Wethouder mevrouw H. van Garderen. Binnen één jaar tijd is de facebookpagina van “hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk” gegroeid naar 540 leden.

 

 

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

13  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Natascha February 28, 2020

Schrijf een reactie...

Anoniem February 21, 2020

Mooi initiatief en uitermaye vriendelijke mensen

Joyce Bout February 19, 2020

Super initiatief!!

Ad Klaver February 19, 2020

Zelfs buiten het speelveld maken de vrijwilligers het omliggende park regelmatig schoon. Het veld heeft een verbindende factor voor niet alleen de honden maar ook hun baasjes. Samen maken wij Almere nog leuker om te wonen.

Mark Molenaar February 19, 2020

Hoi Nera, ik kon je stemaccount niet vinden. Hier kun je er een aanmaken: https://www.vrijwilligerswerk.nl/Beheer/Registraties/1557560.aspx

Nera February 19, 2020

Ik wil stemmen maar de stemknop werkt niet?

Marjolijn February 19, 2020

Toppers🥰

Els February 19, 2020

Geweldig wat ze al voor elkaar gekregen hebben,mooi speelveld voor grote en kleine honden 👍👍

Jacqueline Groenendal February 19, 2020

Super blij met dit initiatief
Mijn honden kunnen in een veilige omgeving spelen, socialiseren en gecorrigeerd worden.
Top!!!!

Colly Bouman February 18, 2020

Niet alleen een prachtig veld waar je hond veilig los kan lopen en spelen, maar ook helpen de beheerders actief bij het opzetten van andere speelvelden. Ze besteden daar ook hun tijd en aandacht aan en geven vanuit hun eigen ervaringen tips door. Ik vind het geweldig!

Dorien Rommers February 18, 2020

Geweldig speelveld waar veel georganiseerd word en mensen zelf via de site met elkaar afspreken

Gerda Burgers February 18, 2020

Heel succes, ik hoop dat jullie winnen en dat er weer wat prachtigs van geld gemaakt/gedaan kan worden

Jan klaver February 18, 2020

Geweldig initiatief

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings