Buitenbad Groot Venlo

51 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Het grote zwemcomplex dreigde in 2015 te verdwijnen, waarop inmiddels 85 vrijiwilligers er voor gezorgd hebben dat het 50-meterbad, spetterbad, familiebad, de speciale duikplek en een grote ligweide weer toekomst heeft.

Buitenbad Groot Venlo is gelegen in Blerick en behelst diverse baden voor jong en oud, omgeven door een groot vitaliteitspark met een goede horecavoorziening.

Voordat het bad in augustus 2015 overgenomen werd door de Stichting Buitenbad Groot Venlo was het in handen van de Gemeente. Deze besloot enkele jaren eerder het bad niet meer te willen exploiteren. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft dit aangegrepen en na grondig onderzoek besloten om het bad over te nemen voor een appel en ei. Maar wel met de restrictie het bad goed te onderhouden.

20.000 bezoeken

Vanaf mei 2016 werd met een openingsfeestje het buitenbad-complex in gebruik genomen. Gestaag nam het bezoekersaantal toe en afgelopen jaar was de organisatie opgetogen bij het zien van maar liefst 20.000 bezoeken.

Bezoekers uit Australië en Nieuw Zeeland

Laagdrempelig en voor menig gezinnetje in bezit van een seizoen abonnement hun enige zomervakantie. Ook van buiten onze Gemeente hebben veel zwemmers gebruik gemaakt van de facilitaire mogelijkheden. Gezinnetjes waren heel blij bij soms temperaturen van 40 graden dat ze op de prachtige ligweide onder de dikke bomen konden verpozen. We hadden dit jaar bijzondere wedstrijdzwemmers uit Australië en Nieuw Zeeland die op zoek waren naar een 50 meter bad om hun ritme en zwemconditie te kunnen behouden. Immers in deze tijd is het winter aldaar en zijn de buitenbaden gesloten. Via internet en familie kwamen ze bij ons bad terecht.

Diverse zwem- en duikverenigingen maken gebruik van de facilitaire mogelijkheden van dit bad. 85 Vrijwilligers verspreid over 6 disciplines hebben in 4 maanden heel wat handjes en voetjes laten wapperen.

Erkend Leerbedrijf

Hoogtepunt mag ook wel genoemd worden dat het zwembad vanaf dit jaar het predicaat Erkend Leerbedrijf heeft gekregen. Leerlingen van MBO-instellingen hebben hier ervaringen op kunnen doen. Activiteiten zoals de jaarlijkse Zwemvierdaagse, Discoavonden, bezoeken van leerlingen van zowel basis- als V.G.O.-scholen hebben plaatsgevonden. Extra investeringen zoals een gerealiseerd evenementenpodium op de grote weide laat zien dat er ook gebruik gemaakt kan worden voor en door muziek- en theaterverenigingen .

Er zijn heel wat overuren gedraaid door de grote schare vrijwilligers. De Gemeente Venlo heeft onlangs besloten na een lange tijd van moeizaam overleg dat het ernaast gelegen door haar geëxploiteerde binnenbad afgebroken wordt en op het huidige terrein nieuwbouw wordt gepleegd.

Een extra waardering en met een positieve blik op de toekomst is ons motto: blijven investeren in zo’n mooi gelegen Buitenbadcomplex .

Jaarlijks terugkomende activiteiten:

  • Bassischolen van Keirobei uit de Blerick houden hun eerste sportdag in april bij ons op de ligweide. 
  • Sportclubs als Orion die bootcamps organiseren op het complex.
  • Gemeente met gezonde voeding en sportactiviteiten “groente stormt”.

In 2019 heeft de Stichting de Venlose Vrijwilligersprijs, de Uitblinker, in ontvangst mogen nemen.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum