Mijn Scoottie

172 keer bekeken 1 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Mijn Scoottie is vorig jaar zomer 2018 spontaan gestart als bewonersinitiatief om mensen met een fysieke beperking én een scootmobiel uit hun isolement te helpen. De activiteiten bestaan uit het samen rijden, individuele begeleiding of vrijblijvend koffie komen drinken in de Tuiterie.

Op deze manier wordt de onderlinge verbinding gestimuleerd, kunnen mensen ervaringen met elkaar delen en voelen ze zich beter.

  1. Mijn Scoottie biedt mensen, leeftijd is hier van ondergeschikte rol, die van een scootmobiel afhankelijk zijn en niet zelfstandig met hun scootmobiel plezierige tochten gaan maken, maar wel graag eens de deur uit willen, regelmatig een goed georganiseerde, veilige en gezellige scootmobiel tocht aan samen met andere Scoottie rijders. Men stimuleert mekaar en krijgt automatisch contact met mekaar.
  2. De Vereniging zet zich ook in voor mensen die een scootmobiel hebben en, om welke reden dan ook, deze niet of amper gebruiken, individueel te gaan toeren om zich meer veilig te gaan voelen en daardoor sneller zelfstandig de deur uit gaan. Zo halen we ook deze mensen uit hun isolement en zetten we in op directe ondersteuning van en voor elkaar.
  3. Ieder lid kan zelfstandig een actie plaatsen in onze (besloten) Faceboekgroep om een toer te gaan maken en de andere leden kunnen zich erbij aansluiten. Het bijzondere is dat de leden zelf initiatief nemen wat ook de zelfstandigheid en gevoel van eigenwaarde bevordert/vergroot.
  4. De Stichting VSC Mijn Scoottie wil helpen om de mobiele zelfredzaamheid van scootmobiel rijders te bevorderen door maatwerk te bieden; bij scootmobiel rijders die geen drukke gelegenheden zoals winkels of openbaar vervoer (trein) durven te gebruiken werkt actieve begeleiding drempelverlagend en geeft meestal een enorm gevoel van vrijheid.
  5. Samen bezoeken van activiteiten in Venlo en omstreken zoals De Zomerparkfeesten, Blierock, Feel the fifties, Braderie in Arcen, Roze zaterdag, de kunstroute, Venloop en een stadswandeling samen met mensen die wel mobiel zijn, vergroot enorm de wereld die al heel lang weg leek te zijn.
  6. Mijn Scoottie slaat bruggen tussen Scootmobiel gebruikers, partners van scootmobiel gebruikers en mantelzorgers onder het motto: ” Hoe meer zielen, hoe meer vreugd; Iedereen mag mee”!
  7. Tenslotte willen we het niet al te positieve imago van de scootmobiel wat omhoog halen en mensen laten zien dat Scootties ook gewone mensen zijn!

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Jeanette Wetzels-kloet February 28, 2020

Zelf lid van deze club en je wordt er hartelijk ontvangen en we organiseren er leuke uitstapjes.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings