LOKAAL-O

238 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

LOKAAL-O is een collectief van initiatieven. Je kunt hier tekenen en schilderen, boeken halen in de Buurtbieb, gratis winkelen in de Weggeefwinkel. Samen eten, dansen en muziek maken. Talen leren en meedoen met Mooie Ontmoetingen. Je kunt workshops geven, exposities, themabijeenkomsten organiseren.

Een buurt komt in actie! In zomaar een wijk in zomaar een gemeente. Die wijk is een prettige woonwijk zonder al te veel problemen. Bewoners lijken er gelukkig te zijn. Toch komen ze in actie. Nee, geen wijkrellen of buurtprotesten. Het is geen actie tegen, het is een actie vóór. De buurtbewoners komen in actie omdat ze een ruimte willen creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, helpen, plezier hebben. Die plek vinden ze in een schoolgebouw dat tijdelijk leegstaat omdat het gesloopt zal worden voor nieuwbouw. Een vleugel van het gebouw wordt bestemd voor allerhande buurtinitiatieven. Binnen de kortste keren is het daar een komen en gaan van mensen en de lokalen vullen zich met meubels, gereedschappen, keukengerei, muziekinstrumenten. Alles gekregen, want de actievoerders opereren zonder externe ondersteuning. Inmiddels is Lokaal-O verhuist naar een nieuwe locatie, het voormalige jongerencentrum 'De Boemerang'. Ook dit is een tijdelijke locatie, die met inzet van veel vrijwilligers ingericht is als een zeer plezierige ruimte, waar tal van activiteiten plaatsvinden.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum