WOP De Carmel

559 keer bekeken 1 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

In 2015 is WOP "De Carmel" ontstaan na een bewonersavond waarop één vraag gesteld werd: "Wat wilt u voor uw wijk? Alle antwoorden zijn goed, realiseer u wel dat u kartrekker wordt van de werkgroep, evt. met ondersteuning van het sociaal werk.

Vanaf deze bewonersavond is het aantal vrijwilligers in de wijk enorm gestegen (van 20 naar ruim 70), net als het aantal activiteiten (van tientallen naar honderdtallen!). Inmiddels kan geconstateerd worden dat in deze wijk:

  • eenzaamheid afneemt.
  • sociale controle toeneemt.
  • respect toeneemt.
  • saamhorigheid toeneemt.
  • bereidheid tot meewerken bij een activiteit toeneemt.
  • overlast is afgenomen.
  • aantal buurtmantelzorgers en -maatjes is toegenomen.
  • nieuwe initiatieven die er toedoen, bijvoorbeeld over afval scheiden en brieven bezorgen bij weghalen brievenbus, ontstaan in de wijk.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Herman February 17, 2020

Wat een mooi initiatief. Met de juiste inzet wordt elke wijk “super”. Niet voor niets zijn alle vrijwilligers “de cement van onze samenleving”. Vrijwilligers chapeau.!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings