Wensbus Beek

33 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Met de Wensbus wordt de eenzaamheid en het sociale isolement doorbroken en wordt de afhankelijkheid verkleind van de senioren, met daarbij als extraatje dat de betrokken vrijwilligers genieten van de vreugde die het brengt bij deze senioren.

Door het wegvallen van het openbaar vervoer in kleinere dorpskernen of door het verplaatsen van de haltes, zijn inwoners die nog niet in aanmerking komen voor een WMO-vervoerspasje, aangewezen op anderen (familieleden, buren, etc.) om een arts of specialist te kunnen bezoeken. Voor de noodzakelijke sociale contacten van het bezoek bij een vriend(in), familie, partner die bijvoorbeeld in een verzorgingshuis is opgenomen, of in het winkelcentrum een kop koffie drinken met vriend(in)en, als deze zich niet direct om de hoek bevinden, is het een drempel om daarvoor anderen te vragen of zij hen kunnen brengen. Met het initiatief van de Wensbus kunnen deze personen, tegen een geringe vergoeding, toch weer op een gemakkelijke manier deelnemen aan het sociale leven. Voor de betrokken vrijwilligers is de vreugde die dit voor de reizigers oplevert, een extra stimulans om zich te blijven inzetten voor deze senioren.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum