Wensbus Beek

818 keer bekeken 6 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Met de Wensbus wordt de eenzaamheid en het sociale isolement doorbroken en wordt de afhankelijkheid verkleind van de senioren, met daarbij als extraatje dat de betrokken vrijwilligers genieten van de vreugde die het brengt bij deze senioren.

Door het wegvallen van het openbaar vervoer in kleinere dorpskernen of door het verplaatsen van de haltes, zijn inwoners die nog niet in aanmerking komen voor een WMO-vervoerspasje, aangewezen op anderen (familieleden, buren, etc.) om een arts of specialist te kunnen bezoeken. Voor de noodzakelijke sociale contacten van het bezoek bij een vriend(in), familie, partner die bijvoorbeeld in een verzorgingshuis is opgenomen, of in het winkelcentrum een kop koffie drinken met vriend(in)en, als deze zich niet direct om de hoek bevinden, is het een drempel om daarvoor anderen te vragen of zij hen kunnen brengen. Met het initiatief van de Wensbus kunnen deze personen, tegen een geringe vergoeding, toch weer op een gemakkelijke manier deelnemen aan het sociale leven. Voor de betrokken vrijwilligers is de vreugde die dit voor de reizigers oplevert, een extra stimulans om zich te blijven inzetten voor deze senioren.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

6  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Maarten Lemmens March 14, 2020

Ideaal en broodnodig initiatief

Eugène Meijs February 29, 2020

Prima initiatief voor mensen die niet meer kunnen rijden met eigen auto en zo toch binnen de gemeente Beek (ZL) en aangrenzende gemeenten contacten kunnen blijven onderhouden.

helga sponselee February 21, 2020

super initiatief, krijgt mijn stem, jammer dat ik ze niet de 3 stemmen kan geven

Sil February 21, 2020

Mooi initiatiief prachtig voor ons dorp . Voor veel bewoners Uit beek wat meer vrijheid en niet meer zo eenzaam zijn!

Nettie Van der Zwan February 07, 2020

Ik stem op deze bus omdat ik met hun niet beperkt word in reizen of sociale contacten maar gewoon kan blijven mee doen in het dagelijkse leven

Monique February 04, 2020

Krijgt mijn stem.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings