S.V.E.T. (Sport voor een Toekomst)

1100 keer bekeken 4 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Team S.V.E.T is een vrijwilligersorganisatie van ervaringsdeskundigen die voor kwetsbare burgers van Utrecht sport- en beweegactiviteiten aanbiedt. Deelnemers kampen vaak met dak- of thuisloosheid, verslavingsproblematiek, stevige ggz-klachten of mildere klachten, zoals depressie of burn-outs.

Team S.V.E.T is een vrijwilligersorganisatie van ervaringsdeskundigen. Deze ervaringsdeskundigen zijn eenieder ooit zelf wegens een kwetsbaarheid bij het sportaanbod terecht gekomen.  Allen hebben zij hun rug weten te rechten en meer de regie over hun leven weten te heroveren door middel van sport. Team S.V.E.T. is een groep deelnemers die inmiddels zo stevig in hun schoenen staat dat zij zelf activiteiten organiseren voor mensen in vergelijkbare situaties waarin zij zelf ook ooit hebben gezeten. Team S.V.E.T. bestaat uit een tiental vrijwilligers, allen met een eigen kwetsbaar verleden, die zich nu inzetten voor anderen. Gezamenlijk geloven zij dat sport mensen kan inspireren en ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Wekelijks komen zij bij elkaar om allerlei activiteiten te organiseren, zoals voetbaltoernooien, schaakwedstrijden, kickboksclinics, en andere workshops. Alles om mensen zich beter in hun vel te laten voelen en weer mee te laten doen. Het bijzondere aan dit initiatief is dat het voor en door de doelgroep is. Dat mensen die zelf in deze situatie hebben gezeten zich nu inzetten voor de ander is een groot compliment waard.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

4  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Anoniem February 22, 2020

Schrijf een reactie...

Ann February 20, 2020

Schrijf een reactie...

Judith Tjemkes February 18, 2020

Toppers!

Tom Life Goals Nederland Ketel February 18, 2020

Mooi en zeer sportief initiatief!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings