Blauwe Vogel '74

68 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

Al 45 jaar actief om kinderen met lichamelijke en geestelijke beperkingen te laten sporten. Zowel judo als zwemmen. Met zwemmen kunnen de kinderen zelfs een erkend zwemdiploma behalen. Iets wat met reguliere zwemlessen onmogelijk is.

Stichting Blauwe Vogel ’74 zet zich al ruim 45 jaar in voor kinderen met een fysieke of mentale beperking. De stichting wil deze kinderen laten voelen dat ze een volwaardig onderdeel zijn van de maatschappij, en dat ze wél wat kunnen bereiken, ondanks dat hun omgeving daar soms anders naar kijkt. Dat gebeurt door wekelijks te zwemmen en te judoën, onder begeleiding van vrijwilligers. Tijdens deze sportactiviteiten worden de kinderen niet alleen gestimuleerd om fysiek sterker te worden. Het belangrijkste is juist dat de Blauwe Vogel deze kinderen helpt om ze te laten inzien dat ze tot heel veel in staat zijn, door ieder jaar naar een individueel doel te werken. Ook ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes helpen hieraan mee. Kinderen kunnen iedere zaterdag tussen oktober en april deelnemen aan zwemlessen, waardoor ze zich lichamelijk ontwikkelen en de zwemveiligheid wordt bevorderd. De zwemlessen worden gegeven door vrijwilligers die gediplomeerd zwemonderwijzer zijn, of hiervoor in opleiding zijn. Na de zwemlessen kunnen de kinderen samen met hun gezin nog recreatief zwemmen, waardoor de band tussen de kinderen en hun ouders wordt versterkt. Ook worden iedere week judotrainingen aangeboden. In deze trainingen werkt een trouwe groep deelnemers iedere week aan het zelfvertrouwen en de judotechniek, ook hier onder begeleiding van vrijwilligers. Ook worden er verschillende toernooien in binnen- en buitenland bezocht. Een paar van de leden van de Blauwe Vogel mochten zelfs deelnemen aan de Special Olympics in Los Angeles, in 2015! Een geweldige ervaring die deze judoka’s nog lang zal bijblijven.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum