Blauwe Vogel '74

259 keer bekeken 0 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Al 45 jaar actief om kinderen met lichamelijke en geestelijke beperkingen te laten sporten. Zowel judo als zwemmen. Met zwemmen kunnen de kinderen zelfs een erkend zwemdiploma behalen. Iets wat met reguliere zwemlessen onmogelijk is.

Stichting Blauwe Vogel ’74 zet zich al ruim 45 jaar in voor kinderen met een fysieke of mentale beperking. De stichting wil deze kinderen laten voelen dat ze een volwaardig onderdeel zijn van de maatschappij, en dat ze wél wat kunnen bereiken, ondanks dat hun omgeving daar soms anders naar kijkt. Dat gebeurt door wekelijks te zwemmen en te judoën, onder begeleiding van vrijwilligers. Tijdens deze sportactiviteiten worden de kinderen niet alleen gestimuleerd om fysiek sterker te worden. Het belangrijkste is juist dat de Blauwe Vogel deze kinderen helpt om ze te laten inzien dat ze tot heel veel in staat zijn, door ieder jaar naar een individueel doel te werken. Ook ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes helpen hieraan mee. Kinderen kunnen iedere zaterdag tussen oktober en april deelnemen aan zwemlessen, waardoor ze zich lichamelijk ontwikkelen en de zwemveiligheid wordt bevorderd. De zwemlessen worden gegeven door vrijwilligers die gediplomeerd zwemonderwijzer zijn, of hiervoor in opleiding zijn. Na de zwemlessen kunnen de kinderen samen met hun gezin nog recreatief zwemmen, waardoor de band tussen de kinderen en hun ouders wordt versterkt. Ook worden iedere week judotrainingen aangeboden. In deze trainingen werkt een trouwe groep deelnemers iedere week aan het zelfvertrouwen en de judotechniek, ook hier onder begeleiding van vrijwilligers. Ook worden er verschillende toernooien in binnen- en buitenland bezocht. Een paar van de leden van de Blauwe Vogel mochten zelfs deelnemen aan de Special Olympics in Los Angeles, in 2015! Een geweldige ervaring die deze judoka’s nog lang zal bijblijven.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen