Voedselpakketten uit het Hart

88 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Soms gaat niet alles in je leven zoals gepland. Je komt bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden in financiële problemen terecht. Gezinnen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar het oprecht moeilijk hebben, krijgen van de Utrechtse stichting Al Amal hulp door voedselpakketten.

Het initiatief heeft een grote maatschappelijke meerwaarde. Het heeft als doel om verbinding te leggen met elkaar, de kloof tussen armen met de rest van de maatschappij te verbinden, en ook omgekeerd. Zij hebben hierdoor een impact op velen, die ook geïnspireerd raken om zich vrijwillig te gaan inzetten voor de ander, op verschillende manieren. Daarnaast hebben ze een vangnetfunctie voor mensen die bij de reguliere voedselbank uit de boot vallen. Het is gebleken dat dit er velen zijn, daarom zijn zij duurzaam en voor lange tijd nodig (ze bestaan al 5 jaar). Tot slot is het idee om alle levensmiddelen van bewoners te blijven werven. Ze hebben geen subsidie om de producten aan te schaffen en kiezen er ook bewust voor om dit niet te doen. Zij bestaan dan ook enkel dankzij de vrijgevigheid van bewoners.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings