Voedselpakketten uit het Hart

28 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Soms gaat niet alles in je leven zoals gepland. Je komt bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden in financiële problemen terecht. Gezinnen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar het oprecht moeilijk hebben, krijgen van de Utrechtse stichting Al Amal hulp door voedselpakketten.

Het initiatief heeft een grote maatschappelijke meerwaarde. Het heeft als doel om verbinding te leggen met elkaar, de kloof tussen armen met de rest van de maatschappij te verbinden, en ook omgekeerd. Zij hebben hierdoor een impact op velen, die ook geïnspireerd raken om zich vrijwillig te gaan inzetten voor de ander, op verschillende manieren. Daarnaast hebben ze een vangnetfunctie voor mensen die bij de reguliere voedselbank uit de boot vallen. Het is gebleken dat dit er velen zijn, daarom zijn zij duurzaam en voor lange tijd nodig (ze bestaan al 5 jaar). Tot slot is het idee om alle levensmiddelen van bewoners te blijven werven. Ze hebben geen subsidie om de producten aan te schaffen en kiezen er ook bewust voor om dit niet te doen. Zij bestaan dan ook enkel dankzij de vrijgevigheid van bewoners.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum