Kerk voor Nu

231 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Een progressieve kerk die mee gaat met de tijd en heel veel doet voor de samenleving. Daarnaast een hele fijne samenwerkingspartner en benaderbaar voor diverse vraagstukken.

De Kerk voor Nu is een afstamming van de oude baptistengemeenschap in de Liemers (Zevenaar/Duiven/Westervoort). Hoe zij hun werk verrichten is vergelijkbaar met het humanisme, maar zij scharen het zelf onder de woorden 'de liefde van God uit te oefenen door anderen te helpen'. Kortom zij maken zich sterk voor kwetsbare doelgroepen, voor mensen die hulp nodig hebben en hebben bovendien sinds dit jaar een geweldige plek gecreëerd waar -iedereen- gebruik van kan maken. Een ontmoetingsplaats voor verenigingen, organisaties en gewoon een plek waar ieder mag binnen lopen en wat kunnen drinken. Voor een kijkje in hun prachtige nieuwe ruimte, wat absoluut niet lijkt op een kerk zoals wij die hier gewend zijn, zie het filmpje dat wij gemaakt hebben voor de beursvloer die wij daar mochten hosten. 

Twee geweldige mensen leiden het concept (Christiaan en Tanya Vos). Met een groot hart, mooie ambities en openstaand voor samenwerking zijn zij enorm groeiend in dit gebied. Zelfs mensen van buiten de Liemers komen hier naartoe, omdat hun concept relatief uniek is. Een super organisatie, waar ook welzijnsorganisatie Mikado op terug kan vallen. Bijvoorbeeld voor uithuisplaatsing van een jongere, maar ook als ze verlegen zitten om een ruimte.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings