Kerk voor Nu

29 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Een progressieve kerk die mee gaat met de tijd en heel veel doet voor de samenleving. Daarnaast een hele fijne samenwerkingspartner en benaderbaar voor diverse vraagstukken.

De Kerk voor Nu is een afstamming van de oude baptistengemeenschap in de Liemers (Zevenaar/Duiven/Westervoort). Hoe zij hun werk verrichten is vergelijkbaar met het humanisme, maar zij scharen het zelf onder de woorden 'de liefde van God uit te oefenen door anderen te helpen'. Kortom zij maken zich sterk voor kwetsbare doelgroepen, voor mensen die hulp nodig hebben en hebben bovendien sinds dit jaar een geweldige plek gecreëerd waar -iedereen- gebruik van kan maken. Een ontmoetingsplaats voor verenigingen, organisaties en gewoon een plek waar ieder mag binnen lopen en wat kunnen drinken. Voor een kijkje in hun prachtige nieuwe ruimte, wat absoluut niet lijkt op een kerk zoals wij die hier gewend zijn, zie het filmpje dat wij gemaakt hebben voor de beursvloer die wij daar mochten hosten. 

Twee geweldige mensen leiden het concept (Christiaan en Tanya Vos). Met een groot hart, mooie ambities en openstaand voor samenwerking zijn zij enorm groeiend in dit gebied. Zelfs mensen van buiten de Liemers komen hier naartoe, omdat hun concept relatief uniek is. Een super organisatie, waar ook welzijnsorganisatie Mikado op terug kan vallen. Bijvoorbeeld voor uithuisplaatsing van een jongere, maar ook als ze verlegen zitten om een ruimte.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum