Herdenkingspalen Hollands Kroon

60 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Chris Dijkshoorn en Mark Hakvoort hebben de stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon opgericht. Zij verzamelen de verhalen over alle vliegtuigcrashes gedurende de Tweede Wereldoorlog op grondgebied van Hollands Kroon.

Chris en Mark achterhalen welk vliegtuig het betrof, wie de bemanningsleden waren, de aanloop naar en het verhaal tot de crash. Bij elke crash locatie wordt een speciale herdenkingspaal geplaatst, met aan de paal een plaquette met tekst over vliegtuig, bemanning en datum van de crash. Mark en Chris hebben en leggen contacten met nabestaanden van de bemanningsleden. Zij benaderen iedereen die getuige is geweest van een crash of verhalen van getuigen hebben gehoord. Zij doen er alles aan om een zo compleet mogelijk verhaal te krijgen. Ook ontvangen en begeleiden zij familieleden van de oorlogsslachtoffers die komen kijken naar waar hun familielid is omgekomen. Recent is er bezoek geweest uit Canada en Engeland. Mark en Chris zorgen ervoor dat deze verhalen bewaard blijven en zorgen ook voor veel publiciteit zodat wij niet vergeten wat er in de oorlog is gebeurd.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum