Herdenkingspalen Hollands Kroon

379 keer bekeken 1 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Chris Dijkshoorn en Mark Hakvoort hebben de stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon opgericht. Zij verzamelen de verhalen over alle vliegtuigcrashes gedurende de Tweede Wereldoorlog op grondgebied van Hollands Kroon.

Chris en Mark achterhalen welk vliegtuig het betrof, wie de bemanningsleden waren, de aanloop naar en het verhaal tot de crash. Bij elke crash locatie wordt een speciale herdenkingspaal geplaatst, met aan de paal een plaquette met tekst over vliegtuig, bemanning en datum van de crash. Mark en Chris hebben en leggen contacten met nabestaanden van de bemanningsleden. Zij benaderen iedereen die getuige is geweest van een crash of verhalen van getuigen hebben gehoord. Zij doen er alles aan om een zo compleet mogelijk verhaal te krijgen. Ook ontvangen en begeleiden zij familieleden van de oorlogsslachtoffers die komen kijken naar waar hun familielid is omgekomen. Recent is er bezoek geweest uit Canada en Engeland. Mark en Chris zorgen ervoor dat deze verhalen bewaard blijven en zorgen ook voor veel publiciteit zodat wij niet vergeten wat er in de oorlog is gebeurd.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
M.Kleine March 11, 2020

Dit is een prachtig initiatief

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings