Educatieve tuin Peacock Garden

54 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Jan Paauw heeft een stuk braakliggende gemeentegrond ingericht met planten, struiken en bomen. De tuin is aangelegd door hem en wordt ook door hem onderhouden en uitgebreid. De tuin is openbaar toegankelijk en Jan verzorgt educatieve lessen aan kinderen en volwassenen.

In mei 2017 is Jan Paauw begonnen met een stuk snippergroen in te richten als educatieve tuin. De gemeente had destijds een stuk braakliggende grond over waar niets mee gebeurde. Jan legde de vraag neer bij de gemeente of hij dit stuk grond mocht gebruiken. De Gemeente Hollands Kroon stimuleert initiatieven en daarom kreeg Jan al snel groen licht. Het doel van de educatieve tuin is het verspreiden en delen van kennis en ervaring. Jan heeft met veel plezier diverse cursussen en workshops gegeven op deze tuin. Vanuit de gemeente is er een cursus openbaar gesteld die door Jan gegeven is, maar ook heeft hij zelf contact gehad met scholen die vervolgens op de tuin zijn geweest. Jan doet dit vanuit zijn passie en heeft hierin geen enkel financieel belang. Daarom willen wij hem voordragen voor de vrijwilligersprijs. Wij willen u van harte aanbevelen om een kijkje te nemen op zijn eigen website. Dit geeft een goed beeld van wat het project inhoudt.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum