Educatieve tuin Peacock Garden

358 keer bekeken 6 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Jan Paauw heeft een stuk braakliggende gemeentegrond ingericht met planten, struiken en bomen. De tuin is aangelegd door hem en wordt ook door hem onderhouden en uitgebreid. De tuin is openbaar toegankelijk en Jan verzorgt educatieve lessen aan kinderen en volwassenen.

In mei 2017 is Jan Paauw begonnen met een stuk snippergroen in te richten als educatieve tuin. De gemeente had destijds een stuk braakliggende grond over waar niets mee gebeurde. Jan legde de vraag neer bij de gemeente of hij dit stuk grond mocht gebruiken. De Gemeente Hollands Kroon stimuleert initiatieven en daarom kreeg Jan al snel groen licht. Het doel van de educatieve tuin is het verspreiden en delen van kennis en ervaring. Jan heeft met veel plezier diverse cursussen en workshops gegeven op deze tuin. Vanuit de gemeente is er een cursus openbaar gesteld die door Jan gegeven is, maar ook heeft hij zelf contact gehad met scholen die vervolgens op de tuin zijn geweest. Jan doet dit vanuit zijn passie en heeft hierin geen enkel financieel belang. Daarom willen wij hem voordragen voor de vrijwilligersprijs. Wij willen u van harte aanbevelen om een kijkje te nemen op zijn eigen website. Dit geeft een goed beeld van wat het project inhoudt.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

6  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Joke February 27, 2020

Een mooie tuin door te tuinieren op een natuurlijke manier en dan vooral deze kennis delen en aangestoken worden door jouw enthousiasme.

Tineke February 19, 2020

Prachtige tuin , goed educatief bezig

Trix van Huizen February 06, 2020

Een droom werd werkelijkheid. Vol passie en liefde voor de natuur ontstond een prachtige, ecologische tuin. Petje af voor Jan en Dorien.

Marco de Vries February 06, 2020

Super leuk om te zien hoe jij met al je enthousiasme workshops geeft en mensen kan motiveren meer met groen te doen!

De Academie voor jou. February 06, 2020

Fijn samen werken met Jan! Altijd enthousiast!

Rene February 05, 2020

Heel bijzonder en vol doorzettingsvermogen heeft ie dit bereikt.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings