Cultuurstek Den Hoorn

338 keer bekeken 2 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Cultuurstek is opgericht met als doel het stimuleren, organiseren en faciliteren van culturele activiteiten in Den Hoorn. Inwoners worden uitgenodigd om hun idee te melden. Daarna volgt een samenwerking om het idee om te zetten tot een activiteit waar alle inwoners van het dorp aan deel kunnen nemen

CultuurStek Den Hoorn is in 2012 opgericht en organiseert, stimuleert en helpt bij het organiseren van culturele activiteiten in Den Hoorn. CultuurStek staat voor verbinding. In Den Hoorn sta je voor elkaar klaar, ga je met je nieuwe buurvrouw, die nog niet veel mensen kent naar een evenement van CultuurStek of help je mee. Zo zorgen we samen voor een vitaal en warm dorp. Samen met de inwoners kan Den Hoorn net nog een beetje specialer worden.

CultuurStek wil:
-    alle dorpsbewoners een kans bieden hun culturele interesses- en talenten te ontdekken en eventueel verder te ontwikkelen;
-    de identiteit van Den Hoorn versterken;
-    de sociale samenhang tussen oude en nieuwe inwoners versterken;
-    inwoners van verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in contact brengen;
-    inwoners en bezoekers kennis laten maken met de geschiedenis en bijzondere locaties van Den Hoorn.

CultuurStek heeft inmiddels veel activiteiten georganiseerd, waarvan verschillende een jaarlijks karakter hebben gekregen; en er staat ook nog veel op stapel. Er wordt gewerkt met een coördinator, een kerngroep, een PR groepje en diverse werkgroepen, die zich richten op het organiseren van de activiteiten. 
Er is samenwerking met o.a. de basisscholen, de dorpskamer voor ouderen, de winkeliers, de  Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn en diverse lokale- en regionale amateurkunstclubjes- of individuen.
Hieronder volgen wat voorbeelden van projecten die door inwoners ingebracht zijn en samen met Cultuurstek tot uitvoer zijn gebracht:
-    Over de Dijk, een Cultureel Winterfestival waarbij inwoners hun woonkamers, erven en schuren beschikbaar stelden om artiesten te laten optreden. Hierin was muziek, kunst, theater en food vertegenwoordigd.
-    Kom’s Hoorn, een fietsdiner met een verhaal. Fietsend van diner naar diner. Op verschillende  adressen was de tafel gedekt voor telkens 8 nieuwe gasten. Omdat ook de samenstelling van de 8 gasten bij elke gang van het diner wisselde ontmoette je op deze manier minstens 24 mensen. Op de gastlocaties was er ook een verteller aanwezig of had je het geluk getrakteerd te worden met een optreden van een operazangeres. Kortom een avond van ontmoeten, verbazen, genieten en beleven.
-    Lookwest beweegt, een sportief en cultureel evenement om jong & oud en oud & nieuw met elkaar te verbinden en daarbij een vleugje historie over de wijk trok meer dan 1000 bezoekers.
-    Montmartre op het plein, het centraal gelegen dorpsplein wordt 1 keer per jaar omgetoverd tot een cultureel plein, waar schilders en muzikanten het plein kleur geven.
-    Nacht van de nacht, een avondwandeling in het buitengebied van Den Hoorn met gidsen die veel vertellen over het gebied.
-    Dorp in Beeld, een expositie over Den Hoorn vanaf het prille begin. Naast de foto-expositie zijn er twee filmavonden, twee lezingen, een muzikaal optreden.

Vanwege het grote succes is een aantal projecten inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Dit toont aan dat Cultuurstek in Den Hoorn in een behoefte voorziet. Voor inwoners is het fijn te weten dat hun idee uitgevoerd kan worden en het geeft uiteindelijk alle inwoners veel plezier! Cultuurstek is een aanwinst voor Den Hoorn!

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Anoniem March 15, 2020

Kan niet registreren de knop accoord met de voorwaarden werkt niet. Kom dus geen stap verder

Marinam March 13, 2020

Geweldige coranisatie

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings