Kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa

1638 keer bekeken 7 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Deze kringloopwinkel, met vele vrijwilligers, is een drukke winkel/meubeldepot met allerlei curiosa. Een begrip in de regio. Waar gedoneerde tweedehandsspullen een nieuw leven krijgen bij iemand anders.

Waar vrijwilligers een sociale, leuke tijdsinvulling hebben en waar de opbrengst van de winkel ten goede komt aan de Beuningse samenleving.

In 2005 is ErZitLigtIetsBijwa klein gestart. De twee oprichters zagen bij het leeghalen van een huis van een overledene dat er zoveel goede spullen weggegooid werden. ‘Dat is zonde, dat moet anders kunnen’ en het idee van ErZitLigtIetsBijwa was geboren. Inmiddels zitten ze op twee locaties, in een oude school (Ewijk) en in een meubeldepot (Winssen), zijn er ruim 55 vrijwillige medewerkers en zijn ze 3 dagen per week geopend. De goederen worden door inwoners bij een van de 2 locaties afgeleverd of worden door vrijwilligers met de Bijwa-bus gratis opgehaald. Daarna worden de spullen gesorteerd, gecontroleerd op gebreken en eventueel gerepareerd voor de verkoop. Mensen komen er graag, als vrijwilliger of als klant. Het iedere keer verrassend wat er nu weer te koop staat. En het mooist van alles is dat de opbrengst weer in de Beuningse samenleving terecht komt.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

7  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Ger Loeffen February 20, 2020

https://www.demaasenwaler.nl/nieuws/algemeen/33528/erzitligtietsbijwa-genomineerd?fbclid=IwAR1oX9CuS1DurPxWQRUiIMOMBVTtNzA-5RxAh-GIejkyJi7WpcsIYzTe-d0

Anita February 20, 2020

Super fijne kringloopwinkel met zeer hardwerkende en lieve medewerkers.

Thea Peters February 19, 2020

Gewoon de beste kringloopwinkel in de buurt .

Suzanne Den H. February 19, 2020

De allerbeste kringloopwinkel van Nederland met fantastische vrijwilligers!! Mijn stem gaat absoluut naar jullie!!

Olga Jacobs February 19, 2020

Een fijne kringloop,met super lieve hardwerkende vrijwilligers.

Will February 19, 2020

Ik stem op Bijwa de kringloop te Ewijk.
Die zich inzetten voor alle verenigingen in de gemeente Beuningen 👍👌👍👍👍👍👌👌

Freek en Anja Bosse February 18, 2020

Ik Verkies de BijWa kringloop winkel Ewijk tot de allerbeste van Nederland .
Het concept : winst van omzet voor nooddruftigen en jongeren in de verenigingen van gemeente Beuningen

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings