Kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa

8 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Deze kringloopwinkel, met vele vrijwilligers, is een drukke winkel/meubeldepot met allerlei curiosa. Een begrip in de regio. Waar gedoneerde tweedehandsspullen een nieuw leven krijgen bij iemand anders.

Waar vrijwilligers een sociale, leuke tijdsinvulling hebben en waar de opbrengst van de winkel ten goede komt aan de Beuningse samenleving.

In 2005 is ErZitLigtIetsBijwa klein gestart. De twee oprichters zagen bij het leeghalen van een huis van een overledene dat er zoveel goede spullen weggegooid werden. ‘Dat is zonde, dat moet anders kunnen’ en het idee van ErZitLigtIetsBijwa was geboren. Inmiddels zitten ze op twee locaties, in een oude school (Ewijk) en in een meubeldepot (Winssen), zijn er ruim 55 vrijwillige medewerkers en zijn ze 3 dagen per week geopend. De goederen worden door inwoners bij een van de 2 locaties afgeleverd of worden door vrijwilligers met de Bijwa-bus gratis opgehaald. Daarna worden de spullen gesorteerd, gecontroleerd op gebreken en eventueel gerepareerd voor de verkoop. Mensen komen er graag, als vrijwilliger of als klant. Het iedere keer verrassend wat er nu weer te koop staat. En het mooist van alles is dat de opbrengst weer in de Beuningse samenleving terecht komt.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum