Mo(o)i in Veendam

16 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Een organisatie die verschillende culturen in Veendam met elkaar in contact brengt door het organiseren van diverse activiteiten.

Mo(o)i in Veendam is een stichting voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Veendammers, die als doel heeft de integratie van inwoners van verschillende nationaliteiten in Veendam en omstreken te bevorderen en de inwoners van Veendam kennis te laten maken met andere culturen en gebruiken.

Dit doen zij door twee keer per maand een taalcafé te organiseren in het Noorderpoort in Veendam (waar ook de inburgeringslessen worden gegeven) en het organiseren van excursies naar musea, fabrieken en interessante locaties. Op deze manier laten zij de inwoners van verschillende nationaliteiten kennismaken met de Nederlandse samenleving en bevorderen zij de onderlinge contacten. Mo(o)i vervult hiermee een grote behoefte onder inwoners van verschillende nationaliteiten uit Veendam (en omstreken). De drempel om dit soort uitstapjes zelf te maken is voor hen, om verschillende redenen, vaak te hoog. Op deze manier worden veel mensen uit hun sociale isolement gehaald en ze genieten er enorm van. In Veendam is Mo(o)i de enige organisatie die zich bezighoudt met de verdere integratie tijdens en nadat de inburgeringslessen zijn afgerond.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum