Mo(o)i in Veendam

81 keer bekeken 1 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Een organisatie die verschillende culturen in Veendam met elkaar in contact brengt door het organiseren van diverse activiteiten.

Mo(o)i in Veendam is een stichting voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Veendammers, die als doel heeft de integratie van inwoners van verschillende nationaliteiten in Veendam en omstreken te bevorderen en de inwoners van Veendam kennis te laten maken met andere culturen en gebruiken.

Dit doen zij door twee keer per maand een taalcafé te organiseren in het Noorderpoort in Veendam (waar ook de inburgeringslessen worden gegeven) en het organiseren van excursies naar musea, fabrieken en interessante locaties. Op deze manier laten zij de inwoners van verschillende nationaliteiten kennismaken met de Nederlandse samenleving en bevorderen zij de onderlinge contacten. Mo(o)i vervult hiermee een grote behoefte onder inwoners van verschillende nationaliteiten uit Veendam (en omstreken). De drempel om dit soort uitstapjes zelf te maken is voor hen, om verschillende redenen, vaak te hoog. Op deze manier worden veel mensen uit hun sociale isolement gehaald en ze genieten er enorm van. In Veendam is Mo(o)i de enige organisatie die zich bezighoudt met de verdere integratie tijdens en nadat de inburgeringslessen zijn afgerond.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Dini Meijer February 18, 2020

Gewelige mooie organisatie.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings