Summerfun

286 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Vakantieactiviteiten voor kinderen die niet op zomervakantie kunnen, aangevuld met activiteiten op verschillende locaties in de gemeente Veendam.

Zes weken activiteiten voor kinderen van 6 t/m 14 jaar in de zomervakantie. Een gevarieerd aanbod met van alles en nog wat en belangrijk, wel de samenwerking blijven zoeken met organisaties en iedereen moest zich vooraf aanmelden. En deze nieuwe formule werkte gelukkig.

Go with the flow

Er volgden goede jaren met veel animo voor de activiteiten en van organisaties om mee te doen, maar er waren ook jaren waarin het allemaal wat minder ging. Op dit moment zitten ze gelukkig weer in een ‘flow’. Ze gaan vol goede moed 2020 in. Ook blijven ze afhankelijk van vrijwilligers die de kinderen begeleiden bij de activiteiten. En waar er ruimte is eigen ideeën uit te voeren. Met de helpende handen gaat het ook met ups en downs. Soms organiseren ze iets niet omdat we niet voldoende hulp hebben.

En er is inmiddels meer

…….. En de naam. Summerfun past eigenlijk niet echt meer (toch veranderen we deze niet, want iedereen weet wie we zijn). Want Summerfun is er namelijk niet alleen meer in de zomervakantie. Ook zijn er activiteiten verspreid over het gehele jaar. En niet alleen meer voor kinderen. Af en toe organiseren we ook iets wat de kinderen samen met hun ouder(s) kunnen doen; Summerfun Mini&Maxi. Of kleinschalige en vooral betaalbare workshops voor volwassenen; SummerfunPlus.

In 2019 zijn ze gestart met Summerfun Ontdekt …..! Met een klein groepje kinderen (max 10) gaan ze op ontdekkingsreis. Zo bezochten we de wereld van de dino ’s en maakten we een tijdreis door het Oude Egypte. Tijdens Summerfun over de Vloer nemen ze een kijkje achter de schermen bij een beroep / bedrijf en is er al 15 jaar de Summerfun Kids&Klub, de wekelijkse knutselclub op de woensdagmiddag.

Al 20 jaar feest

In 2020 vieren ze 20 jaar Summerfun met een aantal bijzondere activiteiten. In januari gaat onze ZwerfboekenStation officieel van start en krijgen ze een Jeugdatelier, want er moet Kunst in de Gang. Daarnaast staat er nog een Summerfun Ontdekt de Piraten in de planning en gaan ze in de zomervakantie samen met de PKN kerk weer een Zomertas vullen met o.a. speelgoed, knutselspullen en leuke aanbiedingen voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de voedselbank.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings