Rondom d'n Toren

16 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Rondom d'n Toren organiseert activiteiten om mensen bij elkaar te brengen. Zowel jong als oud. Juist in de wereld waarin steeds meer mensen vereenzamen en waarin contacten vaak vluchtig zijn, vinden ze het erg belangrijk om mensen samen te brengen, mensen te laten lachen en te laten genieten.

Het is een enthousiaste groep vrijwilligers die zichzelf graag inzetten voor de maatschappij. Door de activiteiten en evenementen te organiseren. Maar ook wanneer we gevraagd worden om hulp te bieden bij activiteiten die andere stichtingen of wijkraden organiseren. Waar het mogelijk is doen we dit heel graag en met hetzelfde enthousiasme als het organiseren van de eigen activiteiten.

Ze hebben een breed scala aan vrijwilligers die geen functie bekleden binnen de stichting. Maar die waar mogelijk op hun eigen manier allemaal een steentje bijdragen om de activiteiten en evenementen tot een succes te brengen. De activiteiten zijn bijna allemaal gratis te bezoeken. Ze willen namelijk de activiteiten zo laagdrempelig mogelijk houden zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen. Ook de mensen die weinig te besteden hebben. Geld om dit alles te bekostigen genereren ze uit de opbrengsten van de markt en via sponsoren van de "Vrienden van Stichting Rondom d'n Toren". De stichting is geheel subsidie-onafhankelijk en alle opbrengsten komen ten goede aan de dingen die ze organiseren.

De activiteiten die ze organiseren zijn onder andere:

  • Voorjaarskermis: Elk jaar rondom Pasen organiseren ze een voorjaarskermis. Een driedaagse, kleinschalige en gezellige kermis voor jong en oud.
  • Prikkelarme uurtjes tijdens de kermis: Tijdens de kermis hebben ze op zondag ook al enkele jaren twee prikkelarme uurtjes. Attracties draaien dan waar mogelijk zonder licht, geluid en andere effecten. Speciaal voor mensen die graag naar een kermis gaan, maar niet tegen deze effecten kunnen.
  • Boschwegse Mert: Ieder jaar op de tweede zondag in september. Dit is een gezellige markt waar tot wel 140 marktkramen kunnen komen te staan. Kramen met handelswaar, etenswaren, vlooienmarkt spullen en goede doelen. Echt voor iedereen is er wel wat te vinden.
  • Helpen bij de intocht van Sinterklaas: Tijdens het wachten op Sinterklaas worden de kinderen vermaakt met muziek, kleuren, schminken. En natuurlijk kan iets lekkers niet ontbreken bij dit leuke feest.
  • Prikkelarme Sint: Dit is een Sinterklaasmiddag waar kinderen alleen op uitnodiging aanwezig kunnen zijn. Het gaat om kinderen met een beperking die tijdens de Sinterklaasperiode niet zomaar overal aan mee kunnen doen. Kinderen die noodgedwongen wegblijven bij drukke feesten en activiteiten. Bij deze activiteit werken we samen met ST. Buitengewoon bijzonder.
  • Boschwegse Bingo: Iedere 4 vrijdag van de maand een leuke bingo met leuke prijzen. Geen geldprijzen maar goederen en cadeaubonnen van de lokale middenstand.
  • Paaseieren zoeken: Voor alle kinderen die het leuk vinden om lekker even buiten te zijn met deze dagen. Er worden ruim 200 eieren verstopt en er lopen heuse paashazen rond. Ook hier kan iets lekkers niet ontbreken.
  • Buitenspeeldag: Op deze middag zorgen we voor veel vertier voor alle kinderen. Zo zijn er allerlei spellen en springkussens. Daarnaast is er natuurlijk ook weer gezorgd voor wat lekkers.
  • AED's : Sinds juni dit jaar hebben we samen met een andere stichting 2 AED's aangeschaft die 24u per dag beschikbaar zijn in de wijk.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum