Vrienden van het Hofstedehuis Raalte

21 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

De hechte club vrijwilligers zet zich in voor de bewoners van het Hofstedehuis in Raalte. Dankzij hun inzet komen bewoners (vooral ouderen) met dementie, alzheimer en andere vormen van geheugenverlies, meer buiten, blijven ze in bewegen én doordat ze buiten zijn leggen ze makkelijker contact.

De stichting Vrienden van het Hofstedehuis is een groep vrijwilligers die zich inzet voor de bewoners van het verzorgingshuis ‘het Hofstedehuis’ te Raalte. Zij zamelen op verschillende manieren geld in om bijvoorbeeld een fietslabyrinth aan te schaffen voor de bewoners. Dit om te zorgen dat de bewoners in beweging blijven en dus zichzelf ook langer kunnen redden met bijvoorbeeld ADL.

Zo is er ook al een gymtoestel en een muziekbol bij elkaar gespaard voor buiten. Dit ook om in beweging te blijven. En mensen trekken dan ook naar buiten en komen zo lekker in de buitenlucht en hebben zo ook interactie met mensen op straat.

Kijk eens hier om te zien wat de Vrienden van het Hofstedehuis doen.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum