Vrienden van het Hofstedehuis Raalte

94 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

De hechte club vrijwilligers zet zich in voor de bewoners van het Hofstedehuis in Raalte. Dankzij hun inzet komen bewoners (vooral ouderen) met dementie, alzheimer en andere vormen van geheugenverlies, meer buiten, blijven ze in bewegen én doordat ze buiten zijn leggen ze makkelijker contact.

De stichting Vrienden van het Hofstedehuis is een groep vrijwilligers die zich inzet voor de bewoners van het verzorgingshuis ‘het Hofstedehuis’ te Raalte. Zij zamelen op verschillende manieren geld in om bijvoorbeeld een fietslabyrinth aan te schaffen voor de bewoners. Dit om te zorgen dat de bewoners in beweging blijven en dus zichzelf ook langer kunnen redden met bijvoorbeeld ADL.

Zo is er ook al een gymtoestel en een muziekbol bij elkaar gespaard voor buiten. Dit ook om in beweging te blijven. En mensen trekken dan ook naar buiten en komen zo lekker in de buitenlucht en hebben zo ook interactie met mensen op straat.

Kijk eens hier om te zien wat de Vrienden van het Hofstedehuis doen.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings