Open muziekestafette Heino

533 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Tijdens de Open Muziekestafette zijn er in twee dagen tijd 55 optredens van muziekverenigingen, koren, ensembles en solisten. In 2019 deden meer dan 1000 muzikanten mee. Het evenement in de Nikolaaskerk trok meer dan 4000 bezoekers.

Guus van Wifferen en Flip Jonkman hebben als kleine werkgroep in 2011 het initiatief genomen om een Open Muziekestafette Heino te organiseren. Muziekverenigingen, koren, ensembles en solisten waren uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere muzikale culturele dag. Het publiek was die dag van harte welkom in het centrum van Heino. Als datum werd geprikt 01-10-2011. Met de Rooms Katholieke Kerk in Heino als locatie waar het evenement plaatsvond. Alle muzikale diciplines hadden samen met het onmiskenbare publiek een zeer geslaagde dag.

Deze eerste Open Muziekestafette was een groot succes, zodat de plannen voor een vervolg verder werden uitgewerkt. Het volgende jaar werd gekozen voor de Hervormde kerk. Het werd een 12 uur durend programma met maar liefst 31 optredens. De belangstelling was met 2000 bezoekers overweldigend.

De kleine werkgroep van de Open Muziekestafette Heino kreeg vanaf woensdag 6 februari 2013 versterking van Gerard Lammers uit Luttenberg. En op dinsdag 19 maart 2013 is de kleine werkgroep overgegaan tot het oprichten van de Stichting Open Muziekestafette Heino. De  Stichting Open Muziekestafette Heino bestaat nu uit  Huub Schultz, Flip Jonkman en Rene Wibier.

En het aantal optredens groeide gestadig. De 5e Open Muziekestafette Heino kende maar liefst 56 optredens. De 9e Open Muziekestafette heeft inmiddels plaatsgevonden op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2019. Met een bezoekersaantal van ruim 4000 en bijna 1000 medewerk(st) werd het een mooi succes.

Onlangs werd de Open Muziekestafette Heino de winnaar van het Goudhaentje 2019 van de Gemeente Raalte.

Voor de 10 editie op 2 en 3 oktober zijn maar liefst 71 aanmeldingen binnen gekomen. Een echt Goudhaentje dus de Open Muziekestafette Heino.

Een filmpje over de Open Muziekestafette is hier te zien

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings