SafeWings

654 keer bekeken 2 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Vrijwilligers van SafeWings begeleiden pleegkinderen tijdens PleegKids, PleegBikkels en PleegActief, dit zijn zaterdagactiviteiten voor pleegkinderen om pleegouders te ontlasten.

Verder richt SafeWings zich op het versterken van pleegouders door activiteiten aan te bieden gericht op ontmoeting, uitwisseling van ervaringen en het aanleren van vaardigheden om pleegouder te kunnen blijven.

SafeWings is een stichting die vanuit een droom tot stand gekomen is. Een droom van twee gezinnen met pleegkinderen, die voor elkaar steeds meer begonnen te betekenen als het ging om te helpen bij de zorg die een pleegkind voor een pleeggezin meebrengt. Twee families die de ervaringen omgezet hebben in een organisatie die pleeggezinnen helpt bij de uitdagingen waar ze soms voor komen te staan. Weten dat je niet alleen staat maar met elkaar aan de slag kunt. Die de afgelopen jaren voor honderden pleegouders en pleegkinderen betekenis heeft gekregen. “Eens per maand gaat mijn pleegkind van 9 jaar naar de Pleegboerderij. Hij wroet daar lekker in de aarde en komt altijd vol verhalen terug. Ik heb ondertussen de tijd om het huis te doen en aandacht te besteden aan mijn eigen dochtertje van drie. Ellen ‘De kinderen werden met hun lunchpakketje om 10 uur verwacht bij het Recreatieoord de Binnenmaas. Zij mochten daar onder begeleiding naar hartenlust spelen in de grote speeltuin, de skelter rijden, varen en bij de dieren kijken. Mijn kleinzoon/pleegzoon heeft het reuze naar zijn zin gehad.

Janneke (pleegoma): "Pleegouder zijn en blijven gaat niet vanzelf. Het vraagt soms veel energie en doorzettingsvermogen. Een steuntje in de rug is soms onmisbaar."

Vrijwilligers van SafeWings ondersteunen pleegouders met ontmoetingsbijeenkomsten, trainingen en voorlichting. Zo houden ze het langer vol. Belangrijk voor hen en voor de pleegkinderen.

Het verhaal van Marc over zijn vrijwilligerswerk bij SafeWings:  "Toen ik op een avond met Marianne, een van de oprichters van SafeWings, in gesprek was, werd ik door haar bevlogen verhaal onmiddellijk enthousiast en besloot ik om eens te kijken wat het inhield om als vrijwilliger op de kinderboerderij “De Kleine Duiker” in Barendrecht mee te helpen. Ik ben vader van twee volwassen dochters en omdat ze nu hun eigen plan trekken, heb ik meer tijd over en is het dus fijn om met die tijd ook iets voor anderen te doen. Het is erg prettig om deel uit te maken van een team dat zich belangeloos inzet voor pleegkinderen, de sfeer is daardoor altijd heel positief. Ik ben nu inmiddels iets meer dan een jaar vrijwilliger en leer de kinderen en andere vrijwilligers steeds beter kennen. Wat ik erg leuk vind is om spelletjes met de kinderen te doen en mezelf ook weer kind te voelen. Verstoppertje spelen, bij de kabelbaan helpen, voetballen, bordspelletjes doen, soms ben ik enthousiaster dan de kinderen. We proberen veel buiten te zijn, bij de dieren of in de speeltuin, een heerlijke uitlaatklep. Doordat we met relatief veel vrijwilligers zijn is het mogelijk om de kinderen veel aandacht te geven, dat kan regelmatig ook één op één. Even een moment om tijdens een klusje of wandeling naar een soms aangrijpend verhaal te luisteren, erg belangrijk. Op het eind van de dag, als de ouders de pleegkinderen weer opgehaald hebben voel ik me vaak wat moe, maar vooral erg voldaan!"

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Art-Jan February 26, 2020

Goede organisatie, goede doelen!!

Dirk Hietberg February 20, 2020

Mooi werk, zo goed voor de kids. Dit verdient aandacht en een waarderingsprijs.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings