The Melting Shop

687 keer bekeken 2 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

The Melting Shop maakt zich sterk voor een inclusieve maatschappij. Zij geloven in de talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door kandidaten samen te laten werken in een inspirerende werkomgeving bouwen zij aan een toekomst voor iedereen en met iedereen.

Wij kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen

Stichting The Melting Shop voelt zich betrokken bij de samenleving en ontwikkelingen in de maatschappij. "Daarom maken wij ons sterk voor de talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hebben als doelstelling om geen enkel talent onbenut te laten. Samenwerken is hierbij de sleutel tot succes."

De stichting werkt samen met een groep creatieve ondernemers en vrijwilligers. Elk teamlid wil het enthousiaste gevoel delen en zo anderen deelgenoot maken van deze bijzondere werkplek. Ieder teamlid heeft individuele kwaliteiten die bijdragen aan de stabiele groei van deze werkplek. Een aantal dingen hebben zij gemeen; iedereen vindt het fijn om zijn of haar creativiteit met anderen te delen, maar staat ook open voor nieuwe ideeën. Het enthousiasme om door samenwerking mooie producten te maken zit er bij iedereen ingebakken, dit vormt de sterke basis van het team. Zij zijn allemaal ervan overtuigd dat iedereen een plek verdient op de Nederlandse arbeidsmarkt ongeacht afkomst, financiële situatie, opleidingsniveau, leeftijd of wat dan ook. Belangrijke eigenschappen zijn voor hen improvisatiekracht en doorzettingsvermogen. Teamspirit en het kunnen samenwerken zijn de basis van hun filosofie. Door coaching en inzet op maat zijn zij laagdrempelig voor mensen die moeite hebben het arbeidsproces in te stromen. De verwachtingen zijn afgestemd op de vrijwilliger en de vrijwilliger bepaalt zelf zijn of haar aanwezigheid, uiteraard in goed overleg.

Dit zeggen vrijwilligers over werken bij Stichting The Melting Shop

Ester: Debora, oprichtster van The Melting Shop haalt het beste uit mensen. Samen met de andere creators geloven en zien zij mijn talenten, laten mij bloeien en door de inspirerende werkplek kan ik mijn creativiteit volledig inzetten.

Noorzia: The Melting Shop is voor mij persoonlijk een werkplek waar wij samen werken aan onze toekomst. Ik kan veel leren over de Nederlandse manier van werken en daarnaast ook mijn taalkennis in praktijk brengen.

Tamara (creatieve ondernemer): Als creator vind ik werken bij The Melting Shop elke keer een bron van inspiratie. Voor mij is ook het sociale aspect, het doorgeven van kennis en zien dat iemand zijn waardigheid groeit heel belangrijk. Fijn dat er een plek is als The Melting Shop waar ik samen met mensen op zoek kan gaan naar hun eigen talent.

Gastvrij Soepen: Gastvrij Soepen in Gouda brengt mensen van verschillende culturen en achtergronden samen. Soep verbindt, troost, maakt gezellig, verwarmt maar is bovenal lekker. Tijdens het maandelijks Gastvrij Soepen georganiseerd door The Melting Shop kan iedereen, die om wat voor reden dan ook een hartverwarmende kom soep kan gebruiken, aanschuiven aan onze tafel. Nieuwe mensen ontmoeten, netwerken, met elkaar lachen en elkaar inspireren is waar Gastvrij Soepen voor staat. Maar elke maand vragen wij ook een Goudse ondernemer, een Gouwenaar, een werknemer bij een Gouds bedrijf, een vrijwilliger met een hart voor Gouda, een Goudse ambtenaar of iemand met een groot hart voor Gouda aan te schuiven aan deze gastvrije tafel met 20 mensen die net wat meer aandacht nodig hebben.

Vrijwilligers zijn Gouda waard!

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Op de kaart

2  reacties

Elle 27-02-20 om 22:52

Zet m op Melting Shop
Jullie zijn top!

Elle 27-02-20 om 22:51

Zet m.op Melding Shop, Jullie zijn top!

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen