De Speelwinkel Raambuurt Gouda

126 keer bekeken 1 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

De Speelwinkel al meer dan 40 jaar een begrip in Gouda. Meer dan 40 jaar draaien ze alleen op vrijwilligers die onder het mom van Raamhorigheid activiteiten in en rondom het buurthuis organiseren en uitvoeren.

Van fietslessen tot taallessen, van kinderkookclub tot yoga, van kindervakantieweek tot Oranjeboulevard. Met elkaar komen we verder, ook de komende 40 jaar!

Het Buurthuis kent een lange historie. Dankzij de vrijwilligers die altijd een grote mate van wendbaarheid kenden en kennen, slagen ze er in mee te gaan met de ontwikkelingen in de tijd. In de laatste jaren fungeren ze als Huis in de Buurt in de regeling Participatie in de Buurt. Ze sluiten ook nu naadloos aan op de regeling en sterker nog: ze hadden allang geanticipeerd op de veranderingen. Een Huis in de Buurt avant le letre… En dat allemaal dankzij hun vrijwilligers. Ze kunnen rekenen op een brede groep, soms voor een eenmalige of een kortdurende activiteit, soms voor een langere periode (en soms voor heeeeel lang).

Belangrijk voor het Buurthuis is: doe mee, denk mee en geniet mee. Ze spelen altijd in op de wensen van onze buurtgenoten, peilen regelmatig de behoefte, ondersteunen nieuwe initiatieven van onze buurtgenoten mits ze meedoen als vrijwilliger. De Speelwinkel heeft een naam in Gouda. Een goede naam. Ze staan hopelijk nog jaren klaar om deze naam altijd waar te maken. En dat … met al die vrijwilligers.

In de Speelwinkel worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Variërend van seizoensactiviteiten waaronder kindervakantieweek, Sinterklaasoptocht, Oranjeboulevard en Valentijnsdag tot wekelijkse activiteiten als brei- en haakinloop, kookcursussen en fietslessen voor buitenlandse vrouwen. Meer dan 40 jaar geleden begon Sarie Donk De Speelwinkel, Dankzij overtuigingskracht en doorzettingsvermogen van Sarie en de vele vrijwilligers is De Speelwinkel al die jaren een buurthuis gebleven. Onafgebroken is De Speelwinkel actief voor een fijne leefomgeving. Iedereen is welkom. De Speelwinkel zorgt ervoor dat elke bewoner zich thuis voelt in de Raambuurt. Nieuwe Nederlanders worden wegwijsgemaakt in onze samenleving. De Speelwinkel weet mensen te mobiliseren en te activeren. Dankzij Sarie en de vele vrijwilligers fungeert de Speelwinkel als sociale cohesie in de zeer gevarieerde bevolkingssamenstelling van de Raambuurt.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

1  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Trees February 11, 2020

Een geweldig buurthuis!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum