De Speelwinkel Raambuurt Gouda

500 keer bekeken 5 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

De Speelwinkel al meer dan 40 jaar een begrip in Gouda. Meer dan 40 jaar draaien ze alleen op vrijwilligers die onder het mom van Raamhorigheid activiteiten in en rondom het buurthuis organiseren en uitvoeren.

Van fietslessen tot taallessen, van kinderkookclub tot yoga, van kindervakantieweek tot Oranjeboulevard. Met elkaar komen we verder, ook de komende 40 jaar!

Het Buurthuis kent een lange historie. Dankzij de vrijwilligers die altijd een grote mate van wendbaarheid kenden en kennen, slagen ze er in mee te gaan met de ontwikkelingen in de tijd. In de laatste jaren fungeren ze als Huis in de Buurt in de regeling Participatie in de Buurt. Ze sluiten ook nu naadloos aan op de regeling en sterker nog: ze hadden allang geanticipeerd op de veranderingen. Een Huis in de Buurt avant le letre… En dat allemaal dankzij hun vrijwilligers. Ze kunnen rekenen op een brede groep, soms voor een eenmalige of een kortdurende activiteit, soms voor een langere periode (en soms voor heeeeel lang).

Belangrijk voor het Buurthuis is: doe mee, denk mee en geniet mee. Ze spelen altijd in op de wensen van onze buurtgenoten, peilen regelmatig de behoefte, ondersteunen nieuwe initiatieven van onze buurtgenoten mits ze meedoen als vrijwilliger. De Speelwinkel heeft een naam in Gouda. Een goede naam. Ze staan hopelijk nog jaren klaar om deze naam altijd waar te maken. En dat … met al die vrijwilligers.

In de Speelwinkel worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Variërend van seizoensactiviteiten waaronder kindervakantieweek, Sinterklaasoptocht, Oranjeboulevard en Valentijnsdag tot wekelijkse activiteiten als brei- en haakinloop, kookcursussen en fietslessen voor buitenlandse vrouwen. Meer dan 40 jaar geleden begon Sarie Donk De Speelwinkel, Dankzij overtuigingskracht en doorzettingsvermogen van Sarie en de vele vrijwilligers is De Speelwinkel al die jaren een buurthuis gebleven. Onafgebroken is De Speelwinkel actief voor een fijne leefomgeving. Iedereen is welkom. De Speelwinkel zorgt ervoor dat elke bewoner zich thuis voelt in de Raambuurt. Nieuwe Nederlanders worden wegwijsgemaakt in onze samenleving. De Speelwinkel weet mensen te mobiliseren en te activeren. Dankzij Sarie en de vele vrijwilligers fungeert de Speelwinkel als sociale cohesie in de zeer gevarieerde bevolkingssamenstelling van de Raambuurt.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

5  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Leo Koot Secretaris Shantykoor WZW 22-02-20 om 16:30

Het is voor ons een ideale locatie om te oefenen en met contactpersoon Sarie Donk zijn heel goed afspraken te maken. Petje af voor alle vrijwilligers

Ja 20-02-20 om 18:40

Schrijf een reactie...

Els Scholten 19-02-20 om 13:24

De Speelwinkel is een fantastisch voorbeeld van hoe we met elkaar kunnen samenleven. Jong, oud, arm, rijk, allochtoon of autochtone. Iedereen telt mee en doet mee

Dymphna 19-02-20 om 7:25

Zij zijn de burgers van gouda en zijn gouda

Trees 11-02-20 om 19:28

Een geweldig buurthuis!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen