Baptistengemeente Op Doortocht

45 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Deze gemeente wil graag iets doen voor de buurt waarin hun kerkgebouw staat. Naast het organiseren van de koffieochtend en een avondmaaltijd, knappen zij gezamenlijk huizen en tuinen van buurtbewoners op.

Volledig belangeloos dragen zij hiermee hun steentje bij aan de leefbaarheid en de sociale cohesie van de Vogelbuurt.

De Baptistengemeente Op Doortocht is gevestigd aan de Ganzenweide, in de Vogelbuurt in Ede-West. Dit is een buurt met veel sociale woningbouw en een buurt waarbij veel bewoners aangeven zich wel eens eenzaam te voelen. Deze gemeente wil zich graag voor de buurt inzetten.

Deze gemeenschap heeft inwoners uit de gehele gemeente. Zij doen dit onder andere door hun gebouw open te stellen voor de buurt met verschillende activiteiten en ook actief aanwezig te zijn in de buurt. Niet om het geloof te prediken maar juist om er te zijn voor de medemens. Op de woensdagochtenden kan je bij de Baptistengemeente op Doortocht aanschuiven voor de koffieochtend.

Op de woensdagavonden kan je voor een kleine bijdrage mee-eten. Bij deze activiteiten is iedereen uit de buurt welkom, een ieder die behoefte heeft aan een praatje of een warme maaltijd kan hier aanschuiven.

Tijdens Burendag hebben zij al meerdere jaren bewoners van de Vogelbuurt geholpen met klusjes rondom hun huis en tuin. Voortuinen werden onder handen genomen, en woningen schoon gemaakt. Bij al deze klusjes hebben de bewoners zich zelf aangemeld bij de Baptistengemeente.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum