Baptistengemeente Op Doortocht

210 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Deze gemeente wil graag iets doen voor de buurt waarin hun kerkgebouw staat. Naast het organiseren van de koffieochtend en een avondmaaltijd, knappen zij gezamenlijk huizen en tuinen van buurtbewoners op.

Volledig belangeloos dragen zij hiermee hun steentje bij aan de leefbaarheid en de sociale cohesie van de Vogelbuurt.

De Baptistengemeente Op Doortocht is gevestigd aan de Ganzenweide, in de Vogelbuurt in Ede-West. Dit is een buurt met veel sociale woningbouw en een buurt waarbij veel bewoners aangeven zich wel eens eenzaam te voelen. Deze gemeente wil zich graag voor de buurt inzetten.

Deze gemeenschap heeft inwoners uit de gehele gemeente. Zij doen dit onder andere door hun gebouw open te stellen voor de buurt met verschillende activiteiten en ook actief aanwezig te zijn in de buurt. Niet om het geloof te prediken maar juist om er te zijn voor de medemens. Op de woensdagochtenden kan je bij de Baptistengemeente op Doortocht aanschuiven voor de koffieochtend.

Op de woensdagavonden kan je voor een kleine bijdrage mee-eten. Bij deze activiteiten is iedereen uit de buurt welkom, een ieder die behoefte heeft aan een praatje of een warme maaltijd kan hier aanschuiven.

Tijdens Burendag hebben zij al meerdere jaren bewoners van de Vogelbuurt geholpen met klusjes rondom hun huis en tuin. Voortuinen werden onder handen genomen, en woningen schoon gemaakt. Bij al deze klusjes hebben de bewoners zich zelf aangemeld bij de Baptistengemeente.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings