Netwerk Young Connection

8 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Netwerk Young Connection is een vrijwilligersnetwerk van jongeren tussen 15 en 30 jaar. De jongeren zetten vrijwillig hun talenten in voor mensen die hulp nodig hebben. Dat kan eenmalig of regelmatig, individueel of met een groep.

Zij geloven in een maatschappij waar mensen naar elkaar omzien. Het netwerk is op 1 januari 2018 officieel van start gegaan.

Het is een goed lopend initiatief, dat pas in 2018 is gestart. Het enthousiasmeert jonge mensen om zich als vrijwilliger voor de maatschappij in te zetten. De grote groep vrijwilligers bewijst dat jongeren best bereid zijn om onbetaald iets te doen voor anderen. De jongeren worden verbonden aan mensen van alle leeftijden. Zo leren jongeren van de levenslessen van ouderen en leren ouderen over de nieuwe tijdse mogelijkheden van jongeren. Ze werken samen met andere organisaties. Het vrijwilligerswerk bestaat uit eenmalige en structurele activiteiten op het gebied van praktische hulp, maatjesprojecten, huiswerkbegeleiding en (groeps)activiteiten.

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum