Genomineerd! Quiet Community Tilburg

2691 keer bekeken 6 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Quiet verzacht een armoedesituatie door gratis aanbiedingen van sponsors te verbinden aan ‘members’ (in Tilburg 400 sponsors en 1.500 huishoudens). Quiet vertelt over wat armoede doet, met name aan mensen die het niet treft (bijvoorbeeld via de Quiet500 glossy).

Quiet versterkt mensen door onze inloop, vrijwilligerswerk en samenwerking met partners.

Quiet gelooft dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt, als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet, gezien wordt. Dat een gevoel van eigenwaarde mensen de kracht geeft om te léven, in plaats van te óverleven. In een ideale wereld heeft armoede geen plaats. Maar ondanks dat de economie bloeit, tonen kille cijfers aan dat ook de kloof tussen arm en rijk groeit. Daarom willen we de armoedesituatie verzachten, de mensen die er in leven versterken en het verhaal van stille armoede vertellen.

De Quiet Community Tilburg is in 2015 ontstaan en in korte tijd op volle toeren gaan draaien. Volgend jaar, in 2020, vieren we ons 5-jarige bestaan. We hopen aan het einde van het lustrumjaar 1.800 Tilburgse huishoudens, eens in de twee maanden, een gratis product of dienst van een van onze 400 lokale sponsors aan te kunnen bieden. Denk aan een fiets, matras, avondje uit eten, kinderfeestje of kaartjes voor een evenement. Dat zijn per jaar meer dan 10.000 matches of zoals wij ze noemen, geluksmomentjes. Dit grote aantal bereiken we, omdat Quiet op z’n Tilburgs de handen uit de mouwen steekt.

Op onze eigen wijze zet een team van enkele betaalde krachten en een 50-tal vrijwilligers zich elke dag in om de negatieve effecten van armoede te beperken. Het gaat erom mensen met en aan elkaar te verbinden. De techniek helpt ons hierbij. Ons geavanceerde deelplatform zorgt ervoor dat aanbiedingen van sponsors onder de members worden verdeeld; eerlijk en zonder administratieve rompslomp. Ook de manier waarop we mensen tegemoet treden zou je onorthodox kunnen noemen. Anders dan veel andere organisaties gaan we uit van vertrouwen en niet van wantrouwen. Bij ons geen controles en formulieren, maar een persoonlijk intakegesprek door een van onze vrijwilligers. Vertrouwen is ook het sleutelwoord waardoor mensen in armoede hun schaamte en argwaan kunnen overwinnen en zich openstellen voor hulp. Voor hen willen we laagdrempelig zijn, met open blik en zonder bureaucratie. Saamhorigheid bindt, activeert en stimuleert.

Dat zien we onder meer tijdens de wekelijkse inloopochtenden, volledig gerund door vrijwilligers ,waarbij we tussen de 60 en 180 members verwelkomen. In de warme huiskamersfeer bij Quiet aan de Hoflaan 23 voelt onze community als een familie. Vandaaruit kan elke member, samen met lotgenoten en mensen die begrijpen wat armoede betekent, stappen zetten om de eigen situatie te verbeteren. Vrijwilliger worden bij Quiet Community is zo’n stap, die veel members hebben gezet. Maar ook niet-members dragen graag hun steentje bij. Sponsors zetten op basis van vertrouwen -belangeloos!- hun geld, middelen of diensten bij Quiet in. Zij vormen daarmee eigenlijk onze externe vrijwilligers.

We laten als Quiet regelmatig zien dat stille armoede nog altijd te veel Tilburgers treft. We vertellen verhalen die raken; de echte verhalen van onze members. Zodat Tilburgers zich bewust zijn van de omvang en impact die armoede in de stad heeft. Voor de duidelijkheid: onze Quiet Community gaat de armoede niet uit Tilburg verdrijven. Wat wél gaat lukken is dat we op lokaal niveau solidariteit stimuleren en saamhorigheid kweken.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

6  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Petra en Henk April 16, 2020

Hartelijk gefeliciteerd met het winnen van deze mooie prijs.🎉🎁🎂

Adriana March 19, 2020

Ik zo'n leuke aanbiedingen gehad wat mijn leven gelukkig een stuk leuker maakt. Zoals kapper, schouwburg maar ook cadeau bon voor kringloop winkel waardoor ik leuke dingen voor mijn dochters verjaardag kon halen.

Angelo March 19, 2020

Quiet heeft dankzij diverse bijdragen, zoals kapper, huishoudelijke zaken, theaterbezoek, fijne uitstapjes en goede sfeer mij uit een diep dal getild.

Madelon March 06, 2020

Fantastische organisatie en onmisbaar.

ellen verhoeff February 19, 2020

Gestemd👍🏼💪🏼 Quiet Tilburg verdiend het om te winnen!

Anne-Marie Bayens February 18, 2020

Het zijn allemaal kanjers bij Quiet, maar Hanny Heuvelink loopt daar toch echt d'r benen onder haar kont vandaan om het iedereen naar de zin te maken. Ik stem op Hanny.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie settings