Bibliotheek Zoetermeer

34 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

In de hoofdvestiging het Forum zijn vrijwilligers van actief uit alle lagen van de samenleving en van alle leeftijden. Zoetermeerders die integreren, Zoetermeerders met een beperking, Zoetermeerders die iets willen betekenen voor de samenleving.

Zij helpen mensen de weg te vinden in het Forum, begeleiden taalleerders, geven antwoord op duizend-en-een vragen, zorgen ervoor dat immobiele stadsgenoten toch kunnen genieten van mooie verhalen en nog veel meer.

Met alle vrijwilligers wordt persoonlijk gesproken om te achterhalen waar hun wensen, interesses en mogelijkheden liggen. De vrijwilligers kunnen meedoen aan cursussen en workshops en ze worden ook begeleid in het opdoen van werkvaardigheden en op-weg-naar-werktrajecten. De bibliotheek werkt samen met andere organisaties om dit mogelijk te maken, zoals de gemeente, Middin, Piëzo en scholen. Vrijwilligers ontvangen een eigen vrijwilligersnieuwsbrief en worden jaarlijks in het zonnetje gezet.

 

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum