Ontmoetingspunt Verlies

235 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Het Ontmoetingspunt Verlies is geïnitieerd vanuit de vrijwilligers zelf. Zij zijn zelf ervaringsdeskundigen en hebben het punt samen met de bibliotheek gerealiseerd vanuit de wens om alle Zoetermeerders die te maken hebben met verlies, steun, herkenning en een luisterend oor te bieden.

Elke week vindt het Ontmoetingspunt Verlies plaats in het Forum. Mensen die te maken hebben met een verlies kunnen hier terecht om elkaar te ontmoeten. Zij worden ontvangen door vrijwilligers en vinden hier een luisterend oor en kunnen hun verhaal delen. Er is altijd in elk geval één professional aanwezig. De toegang is gratis.

Wanneer iemand overlijdt komen nabestaanden vaak in een rollercoaster terecht. Er is van alles te regelen en er zijn vaak ook veel mensen om hen heen. Maar na verloop van tijd verstomt de drukte, terwijl er dan vaak juist behoefte is aan contact, juist ook met lotgenoten. Verlies treedt niet alleen op bij het overlijden van een dierbare; ook scheiding, verlies van gezondheid of werk kan een groot verlies voor iemand betekenen. Ook dan is het fijn te kunnen terugvallen op lotgenoten en adviezen te krijgen.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings