Logeerhuis de Buren

10 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Logeerhuis de Buren is een sympathiek initiatief met aandacht voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen. De inzet van vrijwilligers 24/7 is geweldig! Zij zijn en blijven heel enthousiast. Mensen geven zelf positieve beoordelingen. Er zijn goede contacten met partners en politiek.

Logeerhuis De Buren is er voor iedereen die na ziekte of opname in het ziekenhuis niet in aanmerking komt voor een WLZ-indicatie en niet kan terugvallen op een eigen netwerk van familie, buren, vrienden of kennissen, terwijl zelfstandig wonen nog niet gaat. Bij Logeerhuis De Buren zorgt een team van enthousiaste vrijwilligers o.l.v. van een coördinator voor een rustig, gezellig en comfortabel verblijf.

Ook worden mantelzorgers geholpen die een korte adempauze nodig hebben in de vorm van respijtzorg. Vrijwilligers verrichten geen medische handelingen. Indien nodig kan de gast een beroep doen op de wijkverpleging of de fysiotherapeut, net zoals thuis. Bij Logeerhuis De Buren kan de gast in eigen tempo aansterken, revalideren en weer actief worden in een huiselijke omgeving. Iedere gast heeft een eigen kamer, er zijn twee gezellige woonkamers, zes badkamers voor gezamenlijk gebruik en een dakterras. In totaal zijn er veertien bedden. De gasten kunnen maximaal vier à zes weken in het logeerhuis verblijven. Daarna keren ze weer terug naar hun eigen huis.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum