Genomineerd! Museum Veere

2339 keer bekeken 5 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Museum Veere is een vrijwilligersorganisatie. Met 70 vrijwilligers openen we de deuren voor publiek van het Stadhuis en de Schotse Huizen in Veere.

We laten de geschiedenis zien van Veere en de relatie met Nederland en de wereld. Met vaste- en wisseltentoonstellingen. En we doen méér! Sociale activiteiten als Handwerkcafé. Educatie activiteiten als werkplaatsmiddagen en een scholenprogramma. Culturele activiteiten als concerten en lezingen.

In de afgelopen 4 jaar hebben we een omslag moeten maken naar cultureel ondernemerschap. Af en toe een pittige weg, maar bovenal een uitdagende weg waar we met veel inzet, gedrevenheid en creativiteit gekomen zijn waar we nu zijn: 2 maal zoveel bezoekers en 2 maal zoveel vrijwilligers om een jaarrond cultureel programma te kunnen bieden. Het blijft bijzonder en ontroerend om te zien dat zoveel mensen zich telkens weer zo sterk inzetten voor het museum. Vanuit de overtuiging en de logica dat het moet. Het museum moet er zijn en het museum moet blijven. De vrijwilligers hebben er plezier in om de geschiedenis van Veere over te brengen op gasten. Enthousiaste reacties van bezoekers geven hen voldoening.

En het museum heeft ook een sociale functie. Vriendschappen ontstaan, je maakt deel uit van een groep, je hoort ergens bij. Het werk kan ook een vangnet zijn, voor als de dingen even tegen zitten in het leven. Het biedt een ritme in de week en soms een opstap naar een betaalde baan. Dit alles bij elkaar genomen is Museum Veere een bijzondere organisatie die het waard is om gezien te worden. Waardevol door ieders unieke bijdrage.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

5  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
jammer March 10, 2020

stemmen lukt niet,geen doorkomen aan.

Corrie February 28, 2020

Een mooi museum, de moeite waard om een bezoek te brengen

A.J. de Steur February 26, 2020

Prachtig museum met zeer enthousiaste vrijwilligers.

Peter Koelemij February 19, 2020

Wat een onnodig moeilijke manier om te stemmen. Waarom eerst registeren? Alleen een check is voldoende. Graag een reactie.

Jan van Geen February 18, 2020

geweldig museum mede dank zij enthousiaste vrijwilligers

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings