Genomineerd! Museum Veere

2649 keer bekeken 5 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

Museum Veere is een vrijwilligersorganisatie. Met 70 vrijwilligers openen we de deuren voor publiek van het Stadhuis en de Schotse Huizen in Veere.

We laten de geschiedenis zien van Veere en de relatie met Nederland en de wereld. Met vaste- en wisseltentoonstellingen. En we doen méér! Sociale activiteiten als Handwerkcafé. Educatie activiteiten als werkplaatsmiddagen en een scholenprogramma. Culturele activiteiten als concerten en lezingen.

In de afgelopen 4 jaar hebben we een omslag moeten maken naar cultureel ondernemerschap. Af en toe een pittige weg, maar bovenal een uitdagende weg waar we met veel inzet, gedrevenheid en creativiteit gekomen zijn waar we nu zijn: 2 maal zoveel bezoekers en 2 maal zoveel vrijwilligers om een jaarrond cultureel programma te kunnen bieden. Het blijft bijzonder en ontroerend om te zien dat zoveel mensen zich telkens weer zo sterk inzetten voor het museum. Vanuit de overtuiging en de logica dat het moet. Het museum moet er zijn en het museum moet blijven. De vrijwilligers hebben er plezier in om de geschiedenis van Veere over te brengen op gasten. Enthousiaste reacties van bezoekers geven hen voldoening.

En het museum heeft ook een sociale functie. Vriendschappen ontstaan, je maakt deel uit van een groep, je hoort ergens bij. Het werk kan ook een vangnet zijn, voor als de dingen even tegen zitten in het leven. Het biedt een ritme in de week en soms een opstap naar een betaalde baan. Dit alles bij elkaar genomen is Museum Veere een bijzondere organisatie die het waard is om gezien te worden. Waardevol door ieders unieke bijdrage.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Op de kaart

5  reacties

jammer 10-03-20 om 21:44

stemmen lukt niet,geen doorkomen aan.

Corrie 28-02-20 om 18:06

Een mooi museum, de moeite waard om een bezoek te brengen

A.J. de Steur 26-02-20 om 20:28

Prachtig museum met zeer enthousiaste vrijwilligers.

Peter Koelemij 19-02-20 om 6:52

Wat een onnodig moeilijke manier om te stemmen. Waarom eerst registeren? Alleen een check is voldoende. Graag een reactie.

Jan van Geen 18-02-20 om 12:52

geweldig museum mede dank zij enthousiaste vrijwilligers

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen