Culifair en Kledingbeurs

1028 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Al vijf jaar lang organiseert een viertal moeders van onze school twee keer per jaar een grote culifair en kledingbeurs. Maandenlange voorbereiding, alles geheel belangeloos. Keer op keer weten zij ontzettend veel ouders aan zich te binden om vrijwillig te helpen.

Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd. Buitenom de verkoop van kinderkleding en speelgoed is er van alles te doen voor jong en oud. Ponyrijden, schminken, lekker eten en drinken enzovoorts. Het mooie van deze beurs is, is dat van de opbrengst 30% voor school is, 70% voor de verkopende partij. Van de culifair gaat 100% naar school. Zo hebben wij al ruim €15.000,- mogen ontvangen. Dit bedrag zetten we in goed overleg met de vrijwilligers in voor de kinderen van onze school, de kinderen van het dorp (boeken, pleinplakkers, speelheuvel, duikelrek, enz.).

Ook de speelgoedbank en de kledingbank worden bij dit initiatief betrokken. Spullen die overblijven en niet meer naar de eigenaar terug hoeven, krijgen een nieuw leven. Het is dus niet zomaar een beurs voor onze school, het is een beurs die veel kinderen, ouders en mensen die het minder goed hebben, steunt. Daarnaast is het ook gewoon een hele gezellige, leuke dag, die mensen bij elkaar brengt, zowel de bezoekers als de vrijwilligers die er aan mee werken. De beurs wordt bezocht door de inwoners van het dorp, maar ook daarbuiten.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings