Culifair en Kledingbeurs

546 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

Al vijf jaar lang organiseert een viertal moeders van onze school twee keer per jaar een grote culifair en kledingbeurs. Maandenlange voorbereiding, alles geheel belangeloos. Keer op keer weten zij ontzettend veel ouders aan zich te binden om vrijwillig te helpen.

Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd. Buitenom de verkoop van kinderkleding en speelgoed is er van alles te doen voor jong en oud. Ponyrijden, schminken, lekker eten en drinken enzovoorts. Het mooie van deze beurs is, is dat van de opbrengst 30% voor school is, 70% voor de verkopende partij. Van de culifair gaat 100% naar school. Zo hebben wij al ruim €15.000,- mogen ontvangen. Dit bedrag zetten we in goed overleg met de vrijwilligers in voor de kinderen van onze school, de kinderen van het dorp (boeken, pleinplakkers, speelheuvel, duikelrek, enz.).

Ook de speelgoedbank en de kledingbank worden bij dit initiatief betrokken. Spullen die overblijven en niet meer naar de eigenaar terug hoeven, krijgen een nieuw leven. Het is dus niet zomaar een beurs voor onze school, het is een beurs die veel kinderen, ouders en mensen die het minder goed hebben, steunt. Daarnaast is het ook gewoon een hele gezellige, leuke dag, die mensen bij elkaar brengt, zowel de bezoekers als de vrijwilligers die er aan mee werken. De beurs wordt bezocht door de inwoners van het dorp, maar ook daarbuiten.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum