G.O.-Boemeltje

466 keer bekeken 2 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

G.O.-Boemeltje (vroeger bekend onder GO-express) heeft al een mooie geschiedenis achter de rug en gaat nu van commercieel bedrijf naar een vrijwilligersorganisatie. Met een prachtig zelfgebouwde trein worden rondritten georganiseerd over het mooie eiland Goeree Overflakkee.

Hoe kun je beter het prachtige eiland Goeree Overflakkee verkennen, dan vanuit deze zelfgemaakte trein? Vroeger welbekend op de kop van het eiland onder G.O.-Express en vooral bekend onder de toeristen en de vele bruiloftsgasten die in het treintje vervoerd werden. Maar enkele jaren geleden moest de beslissing worden genomen om verschillende redenen dat het genoeg was en het treintje te stallen. Het noodlot sloeg vervolgens nogmaals toe wanneer de trein blijkt te zijn gestolen en een herstart onmogelijk lijkt.

Maar het bloed kruipt waar het niet heen kan gaan. Frank is initiatiefnemer van dit project en jarenlang de chauffeur geweest. U leest het goed, geen machinist want onder deze gezellig ogende trein gaat een auto schuil. Helemaal met de hand omgebouwd tot deze pracht van een attractie. Dat vele mensen genoten van de trein, blijkt uit de vele vragen die Frank al jarenlang krijgt om weer te starten. Daarom is hij afgelopen zomer begonnen aan de bouw van de G.O.-Express 2.0: het G.O.-Boemeltje. Ditmaal in een heel ander concept. Van commercieel bedrijf naar een prachtig vrijwilligersinitiatief in de vorm van een stichting. Vele mensen slaan de handen inéén en helpen Frank de tekeningen van de trein tot leven te brengen. Zo wordt er geholpen met het schilderwerk en gaat een vrijwilliger aan de slag om authentieke kleding na te maken passend bij het Boemeltje. De eerste ritten staan gereserveerd voor april dus we hopen dat alle handen licht werk maken en het treintje snel de loods mag verlaten.

Een prachtig initiatief om het eiland nóg een stukje mooier te maken dan het al is

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
p March 03, 2020

Super leuk!
Een herstart van harte gegund

Elly February 18, 2020

Een geweldig initiatief. En ik gun het hun. Toppers!!
Oud-Go- Express passagier!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings