G.O.-Boemeltje

38 keer bekeken

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

G.O.-Boemeltje (vroeger bekend onder GO-express) heeft al een mooie geschiedenis achter de rug en gaat nu van commercieel bedrijf naar een vrijwilligersorganisatie. Met een prachtig zelfgebouwde trein worden rondritten georganiseerd over het mooie eiland Goeree Overflakkee.

Hoe kun je beter het prachtige eiland Goeree Overflakkee verkennen, dan vanuit deze zelfgemaakte trein? Vroeger welbekend op de kop van het eiland onder G.O.-Express en vooral bekend onder de toeristen en de vele bruiloftsgasten die in het treintje vervoerd werden. Maar enkele jaren geleden moest de beslissing worden genomen om verschillende redenen dat het genoeg was en het treintje te stallen. Het noodlot sloeg vervolgens nogmaals toe wanneer de trein blijkt te zijn gestolen en een herstart onmogelijk lijkt.

Maar het bloed kruipt waar het niet heen kan gaan. Frank is initiatiefnemer van dit project en jarenlang de chauffeur geweest. U leest het goed, geen machinist want onder deze gezellig ogende trein gaat een auto schuil. Helemaal met de hand omgebouwd tot deze pracht van een attractie. Dat vele mensen genoten van de trein, blijkt uit de vele vragen die Frank al jarenlang krijgt om weer te starten. Daarom is hij afgelopen zomer begonnen aan de bouw van de G.O.-Express 2.0: het G.O.-Boemeltje. Ditmaal in een heel ander concept. Van commercieel bedrijf naar een prachtig vrijwilligersinitiatief in de vorm van een stichting. Vele mensen slaan de handen inéén en helpen Frank de tekeningen van de trein tot leven te brengen. Zo wordt er geholpen met het schilderwerk en gaat een vrijwilliger aan de slag om authentieke kleding na te maken passend bij het Boemeltje. De eerste ritten staan gereserveerd voor april dus we hopen dat alle handen licht werk maken en het treintje snel de loods mag verlaten.

Een prachtig initiatief om het eiland nóg een stukje mooier te maken dan het al is

Images

On the map

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum