De Eetkamer

366 keer bekeken 0 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

De Eetkamer in Sommelsdijk deelt maaltijden uit aan mensen die in financiële nood verkeren. Ze komen (net) niet in aanmerking voor de voedselbank, maar hebben onvoldoende middelen hebben om elke avond een gezonde warme maaltijd op tafel te zetten.

Daarnaast organiseert de Eetkamer geregeld een gezellige maaltijd voor iedereen die aan wil schuiven. Warm aanbevolen voor degenen die anders de maaltijd alleen nuttigen. Zo voorziet de Eetkamer ook in een stukje contact met elkaar.

In eerste instantie kunnen mensen met een heel laag inkomen bij de voedselbank terecht, maar mensen die net iets boven de grens zitten kunnen bij De Eetkamer terecht voor een warme maaltijd. Twee maal per week worden er verse maaltijden uitgereikt. De maaltijden die uitgedeeld worden zijn altijd nog houdbaar 3 tot 10 dagen na uitgifte. Het gaat om maaltijden die door een ‘foutje’ na productie niet verkocht kunnen worden. Denk aan het ontbreken van jus, het ontbreken van een wikkel of als de ingrediënten wat door elkaar liggen. Ongeveer een half procent van de geproduceerde maaltijden zouden hierom weggegooid moeten worden. Maar door de samenwerking met De Eetkamer komen deze maaltijden terecht bij de mensen die dit echt nodig hebben. Dankzij de gulle giften van bedrijven hebben ze de beschikking over goede koelkasten en vriezers waardoor ze een overschot van maaltijden goed en hygiënisch kunnen bewaren. Ook zijn er regelmatig extraatjes die winkeliers inleveren zoals brood of fruit.

Naast deze vaste momenten van het ophalen van maaltijden, organiseren ze ook ongeveer 6 keer in het jaar een gezamenlijke maaltijd. Hierbij is iedereen welkom die verlegen zit om een maaltijd of een gezellig gesprek. Veelal eenzame mensen (arm én rijk) schuiven dan ook aan. Er is een samenwerking met een plaatselijke kerk. Daardoor hebben ze een vaste locatie waarvandaan ze kunnen werken wat voor extra stabiliteit zorgt.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen