De Eetkamer

8 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen op de kandidaten. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart de prijzen uit.

Voor de VriendenLoterij PassiePrijs, de ProminentenPrijs en de Gouden Venus van Milo komen de kandidaten eind januari 2020 online.

De Eetkamer in Sommelsdijk deelt maaltijden uit aan mensen die in financiële nood verkeren. Ze komen (net) niet in aanmerking voor de voedselbank, maar hebben onvoldoende middelen hebben om elke avond een gezonde warme maaltijd op tafel te zetten.

Daarnaast organiseert de Eetkamer geregeld een gezellige maaltijd voor iedereen die aan wil schuiven. Warm aanbevolen voor degenen die anders de maaltijd alleen nuttigen. Zo voorziet de Eetkamer ook in een stukje contact met elkaar.

In eerste instantie kunnen mensen met een heel laag inkomen bij de voedselbank terecht, maar mensen die net iets boven de grens zitten kunnen bij De Eetkamer terecht voor een warme maaltijd. Twee maal per week worden er verse maaltijden uitgereikt. De maaltijden die uitgedeeld worden zijn altijd nog houdbaar 3 tot 10 dagen na uitgifte. Het gaat om maaltijden die door een ‘foutje’ na productie niet verkocht kunnen worden. Denk aan het ontbreken van jus, het ontbreken van een wikkel of als de ingrediënten wat door elkaar liggen. Ongeveer een half procent van de geproduceerde maaltijden zouden hierom weggegooid moeten worden. Maar door de samenwerking met De Eetkamer komen deze maaltijden terecht bij de mensen die dit echt nodig hebben. Dankzij de gulle giften van bedrijven hebben ze de beschikking over goede koelkasten en vriezers waardoor ze een overschot van maaltijden goed en hygiënisch kunnen bewaren. Ook zijn er regelmatig extraatjes die winkeliers inleveren zoals brood of fruit.

Naast deze vaste momenten van het ophalen van maaltijden, organiseren ze ook ongeveer 6 keer in het jaar een gezamenlijke maaltijd. Hierbij is iedereen welkom die verlegen zit om een maaltijd of een gezellig gesprek. Veelal eenzame mensen (arm én rijk) schuiven dan ook aan. Er is een samenwerking met een plaatselijke kerk. Daardoor hebben ze een vaste locatie waarvandaan ze kunnen werken wat voor extra stabiliteit zorgt.

Images

Votes

Twitter

On the map

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum