Voltigevereniging de Eemsrakkers

2638 keer bekeken 25 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Voltigevereniging de Eemsrakkers heeft een actieve groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat de vereniging draaiende wordt gehouden.

Naast de voltigelessen wordt de manege ook gebruikt door verenigingen en activiteiten vanuit het dorp. Verder is de manege sinds kort ook een locatie voor dagbesteding waarin cliënten vrijwilligerswerk uitvoeren onder begeleiding.

Voltigevereniging de Eemsrakkers is opgericht door Dhr. Mulder in 1972. Na de verhuizing van een oude petroleumschuur in Appingedam naar een boerenschuur in Holwierde zijn ze uiteindelijk verhuisd naar de mooie locatie aan de hoofdweg in Holwierde gelegen op sportpark Katmis. Dhr. Mulder wilde dat iedereen kon genieten van deze prachtige tak van de paardensport en daarom werd er gewerkt met vrijwilligers. Hierdoor kon het lesgeld laag blijven en kon deze tak van de paardensport door iedereen worden uitgevoerd. Anno 2020 is er weinig veranderd aan deze missie. De vereniging telt circa 110 leden die wekelijks les hebben in onze manege in Holwierde. De vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de vereniging draaiende kan worden gehouden.

Hierbij valt te denken aan onder andere: (gediplomeerde) instructieleden, kantinemedewerkers, stallenmesters, mensen die de paarden voeren en verzorgen, onderhoud uitvoeren aan de manege en de bestuursleden. Zonder al deze vrijwilligers is het niet mogelijk om de vereniging draaiende te houden. Het maakt niet uit welke werkzaamheden iemand uitvoert binnen de vereniging, iedereen is gelijk en even belangrijk. Het is belangrijk dat dat iemand plezier heeft in de werkzaamheden die hij/zij uitvoert.

Om de vrijwilligers te bedanken organiseert de Eemsrakkers jaarlijks een gezellige vrijwilligersavond met een BBQ en diverse spelletjes. Naast de manege draaiende te houden voor de reguliere voltigelessen, bieden zij de locatie ook aan voor andere verenigingen of activiteiten vanuit het dorp. Zo is de manege voorzien van een schietbaan voor de schietvereniging uit Holwierde. Stellen ze hun manege beschikbaar voor het volleybaltoernooi op Hemelvaartsdag en de kinderspeelweek tijdens de zomervakantie als uitvallocatie bij slecht weer. Daarnaast is er sinds dit jaar ook de hondenvereniging uit Uithuizen die komt “overwinteren”.

Door de manege beschikbaar te stellen zorgt de organisatie ervoor dat ze andere verenigingen kunnen helpen. Als vereniging willen zij zich graag inzetten voor de samenleving, daarom zijn ze per 1 januari een samenwerking aangegaan met ’s Heeren Loo, locatie De brug voor dagbesteding. Cliënten van deze locatie voeren op 2 dagdelen per week werkzaamheden uit als vrijwilliger van de vereniging, dit onder begeleiding van hun vaste begeleiders. De onderhoudswerkzaamheden die ze uitvoeren vinden plaats in en rondom de manege.

De vereniging is hierdoor een sportieve ontmoetingsplek voor jong en oud waar men vaak jarenlang komt!

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

25  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Fleur Keizer February 25, 2020

Het is een hele leuke fijne en gezellige manege! De vrijwilligers hebben hart voor de paarden en voor de kinderen die er lessen. Iedereen is welkom bij de vereniging. Top vereniging!

Bea February 18, 2020

Zou heel fijn zijn als de vrijwilligers op deze manier in het zonnetje worden gezet. Want iedereen zet zich altijd maar weer belangeloos in. Zonder vrijwilligers geen vereniging.

Bianca February 13, 2020

Het zou super zijn voor de vereniging om deze prijs te "krijgen". Juist voor alle inzet van iedereen.
Met elkaar maken we er allemaal vrijwillig elke dag het mooiste van voor de paarden ,voor de kinderen ,voor de eemsrakkers.
Vaak krijg ik de vraag waarom ik vrijwilligerswerk doe bij de vereniging.
Want zoals velen dan zeggen; je verdiend er ja niks mee.
Nou of ik er wat mee verdien.
Heel veel kinderen mogen leren kennen en ze het vertrouwen mogen geven dat ze iets kunnen.
Voltige is daar zo mooie sport voor als er iemand voor het eerst komt en is soms onzeker, soms nog wat angstig, maar dat ze na 2 lessen zeggen "kijk eens wat ik kan", "kijk eens wat ik durf". Kinderen die voltige doen krijgen zoveel zelfvertrouwen.
Ieder op zijn eigen manier zie je genieten bij onze vereniging en komt met een glimlach en gaat met een glimlach.
Daarvoor sta ik graag vrijwillig elke zaterdag om 7.00 op . En de prachtige tekeningen die de kinderen voor je maken.
Voltige is zo ,n unieke sport en we mogen trots zijn dat we in het noorden deze bijzondere sport aanbieden bij de eemsrakkers.
En dat allemaal door vrijwilligers wordt draaiende gehouden.
Ik zou zeggen kom vooral een keer langs bij voltige vereniging de eemsrakkers.

Stephanie February 10, 2020

Een gezellige vereniging waar iedereen van harte welkom is! Zelf al 28 jaar lid bij de vereniging en de saamhorigheid binnen de vereniging is erg groot. Iedereen heeft belangrijk aandeel in het geheel en dat maakt iedereen tot 1 team!

Rebekka February 10, 2020

Hele leuke vereniging waar iedereen welkom is. Bijzondere aan deze vereniging is dat het draaiende word gehouden door enthousiaste vrijwilligers. Al jaren zelf lid van de vereniging en samen met mijn moeder ookal jaren vrijwilliger hier op deze fantastische vereniging.

Koby Bosman February 10, 2020

Verdiend zeker de prijs want zonder vrijwilligers zou het allemaal niet mogelijk zijn en belangrijk een hele gezellige vereniging

Edwin February 10, 2020

Leuke vereniging met 100% passie en inzet mijn dochter heeft zoveel plezier hier

Anoniem February 10, 2020

Jente geniet elke week van haar lessen ❤🐎

Fleur February 10, 2020

Super leuke manege met veel enthousiaste vrijwilligers! Top vereniging!

Berends February 09, 2020

Super leuke manege waar de kinderen met veel plezier heen gaan. Een hele fijne en open sfeer, waar iedereen welkom is

Eske February 09, 2020

Het is een vereniging, die erg goed georganiseerd is. Oudere jeugdleden worden goed opgeleid en zijn zo in staat bij de lessen voor de kinderen te helpen. De sfeer is erg prettig en iedereen zet zich volop ervoor in dat iedereen met plezier ernaartoe gaat. Een prijs zou meer dan verdiend zijn.

marjolein February 09, 2020

een hele gezellige club daar zetten zich in voor jong en oud als je daar komt wordt je gelijk in de groep opgenomen.mijn dochter gaat met heel veel plezier naar de lessen en er is ook een saamhorigheid onder de leden.

Anneke van Riet February 08, 2020

Ik zie vaak leuke foto,s van wat de Eemsrakkers doen. Ook van de kleintjes die alvast oefenen. Erg leuk om te bekijken. Ik woon wel in het westen maar kan er toch van genieten. Ga zo door.

Janine February 07, 2020

Ik heb hier heel lang geleden met veel plezier voltige lessen gehad. Dat er nog heel lang kinderen mogen genieten van de paarden en pony''s en de lessen.

Anneke February 07, 2020

Echt een club met hele fijne mensen. Vooral dames die zich met heel hun hart en ziel inzetten voor de dieren en de (jonge) kinderen en dat allemaal vrijwillig! Daarom doen wij met een aantal ouders iedere zaterdagmorgen de stallen van de paarden uitmesten zodat de instructeurs ook nog iets aan hun weekend mogen hebben!

Rianka February 07, 2020

Ik ga al drie jaar lang iedere zaterdagmorgen met heel veel plezier naar de voltige en neem soms ook vriendinnetjes mee die dan mogen kijken. Ook heb ik er al een paar keer een feestje gehad en dit allemaal met hele lieve juffen!

Esmae February 07, 2020

Ik ga met veel plezier en vreugde naar de les van juf bianca en hoop nog vele jaren er plezier hebben.

Marion February 07, 2020

Geweldig gezellige vereniging voor jong en oud die volledige draait op vrijwilligers echt een top vereniging.

Gisela February 07, 2020

Het is geweldig en uniek dat een vereniging zoals de eemsrakkers al meer dan 45 jaar draait op enkel en alleen de passie en volle inzet van meer dan 35 vrijwilligers. Vorig jaar hebben we meneer Mulder, de oprichter van de vereniging zijn 90ste verjaardag bij ons mogen vieren. Iedereen is bij ons welkom met ieder zijn eigen talent. We hopen nog lang op deze gezellige manier de enige voltige manege in Nederland voort te zetten.
En dan zou de nationale vrijwilligers prijs toch ook erg leuk zijn, als erkenning voor alle inzet.

Christa February 07, 2020

Top vereniging, iedereen werkt hard en elke week wordt er weer voor leuke lessen gezorgd. Kinderen komen weer met een glimlach de deur uit, dat is waar de manege om draait!

Zwannet February 07, 2020

Gewoon een geweldige club! Iedereen die zich ten volle inzet. Ze verdienen zeker een prijs!

Bibi February 07, 2020

Een leuke manage die ij wel een prijs gun

Marga February 07, 2020

Een super manege, vriendelijkheid naar iedereen toe, iedereen altijd met plezier heen. Zelf al jaren lid als vrijwilliger en de laatste 3 jaar als vrijwilliger in het team voor de kantine. Wat we met veel enthousiasme doen.
Hoop er nog vele jaren van te mogen genieten

Ash February 07, 2020

15 jaar voltige gedaan bij de eemsrakkers. Met veel plezier. Iederéén wordt gelijk behandeld en iedereen is er welkom. Er hangt een gezellige sfeer.

Volitgefan February 07, 2020

Fantastisch gezellige en leuke manege. Zorgt ervoor dat iedereen kan voltigeren. Ook is de manege een locatie voor meerdere verenigingen of evenementen. Ook super dat ze nu dagbesteding hebben voor clienten!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings