Ziekenactie Het Open Venster Nuland

5134 keer bekeken 13 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Het Open Venster is een schakel tussen gezonden en zieken. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet en laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Iedereen is wel eens ziek, maar uiteraard is er veel verschil in ziek zijn. Soms is het een kwestie van een paar dagen en ben je snel hersteld, maar soms zijn er ernstige dingen met je lichaam aan de hand.

Wanneer je dan ziek wordt, lijkt het vaak of je in een andere wereld terechtkomt. Een wereld van onderzoeken en vooral van wachten. Iedereen die hier al eens mee te maken heeft gehad, weet hoe ontzettend moeilijk de tijd is van wachten en het niet weten, heen en weer geslingerd door visioenen, heel vaak het slechtste scenario bedenken, het weer wegstoppen, denken dat het allemaal wel meevalt en vervolgens het niet kunnen stoppen van nare gedachten.

Het is heel belangrijk dat je aandacht krijgt en je verhaal kunt vertellen, zo vaak als je daar behoefte aan hebt. Ziekenactie Het Open Venster kan niet daadwerkelijk helpen bij wat iemand is overkomen, maar de vrijwilligers brengen een groet in de vorm van een attentie vanuit de gemeenschap en proberen een luisterend oor te hebben als men daar behoefte aan heeft. Dit doen zij door op bezoek te gaan bij de zieken thuis of in het zieken/verpleeghuis. Dit geldt niet alleen voor zieke volwassenen, maar ook voor zieke kinderen, waarbij er vanuit Het Open Venster aandacht is voor het hele gezin.

Naast de ziekenbezoeken, organiseert Het Open Venster uitstapjes en ontspanningsmiddagen of -avonden. Ook wordt er ieder 2 jaar een volledig verzorgde en aangepaste vakantieweek georganiseerd en ontvangen dorpsgenoten die extra aandacht kunnen gebruiken attenties met Pasen, de Nationale Ziekendag en Kerstmis.

Om dit allemaal te verwezenlijken is het Open Venster afhankelijk van giften. Daarom organiseert zij ieder jaar twee rommelmarkten, waarbij naast de 12 vrijwilligers van Het Open Venster ruim 70 andere vrijwilligers hun steentje bijdragen. Tevens wordt er jaarlijks een collecte gehouden.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

13  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Arie Heijstek March 14, 2020

Wij vinden jullie geweldig. Dank je wel voor alle inzet en alle steun die jullie geven.

Klaas/Nellie van der Biezen March 10, 2020

Geweldig jullie nominatie, fijn dat jullie dit allemaal vrijwillig voor de gemeenschap Nuland doen, Super bedankt voor jullie tomeloze inzet

Chantal De Wit February 29, 2020

Super mooi team van vrijwilligers. Ook wij hebben zelf mogen ervaren met hoeveel zorg en liefde ze zich allemaal voor meer dan 100% inzetten voor de zieken in onze gemeenschap. In een woord TOP !

Pieter Verstappen February 28, 2020

Super vereniging ze doen zo veel voor de zieke medemens dat ze toch een mooie tijd hebben.
Ga zo door dames

Lies Van der Wielen February 28, 2020

Dank jullie wel voor al het werk, het is fantastisch!!

Yvonne February 27, 2020

Deze nominatie is héél terecht en erg verdiend ! Ga vooral zo door met jullie prachtige werk.

andre van der Biezen February 26, 2020

Een goed team vrijwilligers waar Nuland trots op mag zijn !

Christan van Venrooij February 20, 2020

Een geweldig, onbaatzuchtig, stel vrijwilligers
Van grote betekenis voor de zieken en de saamhorigheid in ons dorp.
Top !!!!
Christan en Peter

Maria van der Doelen February 20, 2020

Geweldig dat jullie genomineerd zijn, zo'n prachtige groep vrijwilligsters die altijd klaar staan voor de zieken in ons dorp.
En wat ze er allemaal voor doen, daar kan ik over meepraten. Fantastisch, ga zo door!!

Ingrid February 18, 2020

Top werk de vrijwilgers van het Open Venster

Joop February 18, 2020

Zeer goed werk verrichten de vrijwilligers . Top

Wilhelmien February 18, 2020

Uit ervaring weet ik hoe groot de inzet is van deze vrijwilligers, toppers zijn het, met een klein elftal hebben zij oog en oor voor de zieken van NUland.
Chapoo...

Marina February 18, 2020

Geweldig wat ze doen voor de zieken in Nuland. Kostenloos dagjes weg en met Pasen en de kerst een procentje. Gewoon super leuk. Ze komen ook bij de mensen thuis om een kopje koffie te drinken. Gewoon heel super. 👍

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie settings