Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS)

1723 keer bekeken 11 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Stichting VEADS, “Voor elkaar aan de slag”, organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen.

Er zijn zo’n 20 vrijwilligers actief, met allemaal hun eigen vlekjes en doelen, die we onderling accepteren en kunnen hanteren.

Veads bestaat uit een warme club impactmakers, die aanvoelt als familie en samenwerkt in een bruisend team. Iedereen kan en mag zichzelf zijn, ongeacht achtergrond of leefsituatie. Elk succes wordt gezamenlijk gevierd en gevoeld als een persoonlijke overwinning. Samen ondernemen we ook activiteiten buiten de werkvloer.

Om dromen voor anderen waar te maken, runt Veads twee kringloopwinkels met “tweedekans spullen/restpartijen”. De vrijwilligers zijn hierbij echt onmisbaar, zowel voor als achter de schermen. Iedereen die dat wil mag meedenken & doen: we organiseren veel, zonder urenlang te vergaderen. Zo kan elke vrijwilliger een bijdrage leveren die op dat moment bij hem of haar past. Onderling wordt veel rekening met elkaar gehouden; vrijwilligers helpen elkaar om talenten tot bloei te laten komen en persoonlijke doelen te behalen.

De opbrengsten uit onze winkels besteden we aan mooie activiteiten. Ook hieraan kunnen vrijwilligers naar wens en talent bijdragen; er is altijd wat te doen! Ook werken we vaak samen met organisaties uit de regio, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Er is een kerstdiner voor 100 eenzame ouderen georganiseerd. We zetten kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje: in 2019 hebben we meer dan 150 kinderwensen vervult. In 2015 deelden we ruim 1.000 kerstpakketten uit aan gezinnen in armoede, tijdens Missie X-Mas. Er waren toen 150 vrijwilligers, bedrijven, scholen en een flink aantal studenten op de been, om deze mensen een fijne kerst te bezorgen. Voor 2020 hebben we twee nieuwe projecten op stapel staan, waar we erg naar uitkijken: 200 eenzame ouderen gaan deelnemen aan een avontuurlijke rally en we starten het project “Kleed je aan voor…”. Hierbij kleden we mensen, voor wie een nieuwe outfit vaak te duur is, aan voor speciale momenten zoals een feest, sollicitatie of date. Waarschijnlijk zal het niet alleen bij deze projecten blijven!

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

11  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Suzan March 22, 2020

Fijne organisatie denk goed mee!!
Zet hem op!!

marijke van nunen- Pouw February 21, 2020

Ja zeer bijzonder om in de prijzen te vallen , hopelijk ook de Veads groep Zet hem op

Debbie February 20, 2020

Geweldig wat ze.doen !

Ilona Janssen February 20, 2020

Super trots op het hele team😄😄

Meeke February 20, 2020

Wat zijn jullie goed bezig zeg,respect👌🏻

Jos February 18, 2020

Goeie club. Doet echt wat

Riet February 18, 2020

Toppers . Ik heb gestemd

Robin De Rouw February 18, 2020

Heb gestemd 💪 succes

Willeke Boons February 18, 2020

op naar een zeer verdiende prijs!!!!!!!!!!!!!

Hennie February 18, 2020

Ik duim mee succes
Gr.hennie

Corrie de Rouw February 17, 2020

Spannend, we gaar ervoor

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings