Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS)

472 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

Stichting VEADS, “Voor elkaar aan de slag”, organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen.

Er zijn zo’n 20 vrijwilligers actief, met allemaal hun eigen vlekjes en doelen, die we onderling accepteren en kunnen hanteren.

Veads bestaat uit een warme club impactmakers, die aanvoelt als familie en samenwerkt in een bruisend team. Iedereen kan en mag zichzelf zijn, ongeacht achtergrond of leefsituatie. Elk succes wordt gezamenlijk gevierd en gevoeld als een persoonlijke overwinning. Samen ondernemen we ook activiteiten buiten de werkvloer.

Om dromen voor anderen waar te maken, runt Veads twee kringloopwinkels met “tweedekans spullen/restpartijen”. De vrijwilligers zijn hierbij echt onmisbaar, zowel voor als achter de schermen. Iedereen die dat wil mag meedenken & doen: we organiseren veel, zonder urenlang te vergaderen. Zo kan elke vrijwilliger een bijdrage leveren die op dat moment bij hem of haar past. Onderling wordt veel rekening met elkaar gehouden; vrijwilligers helpen elkaar om talenten tot bloei te laten komen en persoonlijke doelen te behalen.

De opbrengsten uit onze winkels besteden we aan mooie activiteiten. Ook hieraan kunnen vrijwilligers naar wens en talent bijdragen; er is altijd wat te doen! Ook werken we vaak samen met organisaties uit de regio, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Er is een kerstdiner voor 100 eenzame ouderen georganiseerd. We zetten kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje: in 2019 hebben we meer dan 150 kinderwensen vervult. In 2015 deelden we ruim 1.000 kerstpakketten uit aan gezinnen in armoede, tijdens Missie X-Mas. Er waren toen 150 vrijwilligers, bedrijven, scholen en een flink aantal studenten op de been, om deze mensen een fijne kerst te bezorgen. Voor 2020 hebben we twee nieuwe projecten op stapel staan, waar we erg naar uitkijken: 200 eenzame ouderen gaan deelnemen aan een avontuurlijke rally en we starten het project “Kleed je aan voor…”. Hierbij kleden we mensen, voor wie een nieuwe outfit vaak te duur is, aan voor speciale momenten zoals een feest, sollicitatie of date. Waarschijnlijk zal het niet alleen bij deze projecten blijven!

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum