Genomineerd! JoMeGiNi

915 keer bekeken 1 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

JoMeGiNi: Jongens en Meiden Gilde Nibbixwoud is een vereniging die zich richt op jongeren tussen de 6 en 12 jaar. De 35 vrijwilligers, allemaal tussen de 17 en 35 jaar, organiseren groepsavonden met verschillende activiteiten. Ook organiseren ze evenementen, waar ook niet-leden welkom zijn.

JoMeGiNi is een vrijwilligersorganisatie voor de jeugd uit Nibbixwoud en omstreken. De JoMeGiNi organiseert groepsavonden en diverse evenementen voor kinderen van groep 3 (ongeveer 6 jaar) tot en met de eerste klas (ongeveer 12 jaar). Van maandag tot en met vrijdag is er iets te doen. Elke leeftijdscategorie heeft zijn eigen avond. Tussen 18:30 en 20:00 zijn er het hele jaar door activiteiten als knutselen, sporten, koken, speurtochten, etc. De invulling van de groepsavonden bedenkt de leiding in samenspraak met de kinderen. Naast de deze groepsavonden organiseert JoMeGiNi ook diverse evenementen. Denk aan Sinterklaas, Kerst, Pasen, openingsdag, carnaval, dauwtrappen (een tweedaags evenement), een fancy fair en ons grootste evenement, de kampweek.

De JoMeGiNi is een zelfstandige organisatie die wordt geleid door 35 jongeren tussen de 18 en 27 jaar. We hebben elk jaar ongeveer 170 leden afkomstig uit Nibbixwoud en de omliggende dorpen. De activiteiten van de JoMegiNi worden gefinancierd door de contributie van de leden, verschillende fondsen en, een heel belangrijk onderdeel van onze inkomsten, onze eigen fancy fair. Dit is een tweedaags feestweekend, waarbij we een rad van fortuin hebben staan, spellen en een bar. Met deze inkomsten houdt de leiding de vereniging draaiende. De kracht van de JoMeGiNi zijn de superenthousiaste leidinggevenden, die doorgaans ook allemaal zelf als kind hebben meegedaan aan activiteiten van de vereniging. Zij zetten zich heel hard in en spenderen veel tijd om elke avond en elk evenement weer tot een succes te maken.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

B Boon 03-03-20 om 23:16

Een kei goede club

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen