Buurtrestaurant Bij Mekaar

169 keer bekeken 0 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Het ontmoeten van andere mensen staat centraal bij buurtrestaurant Bij Mekaar. Inwoners van Westland en Hoek van Holland komen met elkaar in contact tijdens het eten van een gezonde driegangenmaaltijd.

Bij Mekaar telt 13 buurtrestaurants en is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties waar meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers bij betrokken zijn.

De koks, de lokale coördinatoren en gastvrouwen zijn allemaal vrijwilligers. Zij doen de inkopen, koken en serveren de maaltijden uit. Bij binnenkomst in het restaurant krijgen alle bezoekers een gekleurde kaart die correspondeert met een zelfde kleur placemat die op een bepaalde tafel ligt. Onbekenden, jong en oud, raken op die manier met elkaar aan de praat. Het is voor mensen een hele goede manier om andere mensen te ontmoeten. Verschillende maatschappelijke organisaties, een school en de kerk stellen hun locaties beschikbaar. Deze locaties zijn gratis en de bezoekers betalen een klein bedrag voor de maaltijden. Alle restaurants zijn verschillend, elke locatie heeft zijn eigen aanpak, maar het concept van de gekleurde placemats geldt voor allemaal. Mensen ontmoeten elkaar in het buurtrestaurant Bij Mekaar op een leuke vrijblijvende manier.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen