Buurtrestaurant Bij Mekaar

98 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

Het ontmoeten van andere mensen staat centraal bij buurtrestaurant Bij Mekaar. Inwoners van Westland en Hoek van Holland komen met elkaar in contact tijdens het eten van een gezonde driegangenmaaltijd.

Bij Mekaar telt 13 buurtrestaurants en is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties waar meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers bij betrokken zijn.

De koks, de lokale coördinatoren en gastvrouwen zijn allemaal vrijwilligers. Zij doen de inkopen, koken en serveren de maaltijden uit. Bij binnenkomst in het restaurant krijgen alle bezoekers een gekleurde kaart die correspondeert met een zelfde kleur placemat die op een bepaalde tafel ligt. Onbekenden, jong en oud, raken op die manier met elkaar aan de praat. Het is voor mensen een hele goede manier om andere mensen te ontmoeten. Verschillende maatschappelijke organisaties, een school en de kerk stellen hun locaties beschikbaar. Deze locaties zijn gratis en de bezoekers betalen een klein bedrag voor de maaltijden. Alle restaurants zijn verschillend, elke locatie heeft zijn eigen aanpak, maar het concept van de gekleurde placemats geldt voor allemaal. Mensen ontmoeten elkaar in het buurtrestaurant Bij Mekaar op een leuke vrijblijvende manier.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum