De vijf Energie Neutrale Kernen Olst-Wijhe

273 keer bekeken 0 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

De werkgroepen zijn grondlegger van een duurzame basis in de kleinere kernen van de gemeente Olst-Wijhe. Door deze groepen kunnen inwoners van de dorpen in de gemeente kansen benutten op het gebied van duurzaamheid.

Zij brengen op een enthousiaste en effectieve manier informatie over op bewoners en die hier met succes gebruik van maken. Tegenwoordig is duurzame energie een ‘hot’ item in de samenleving, ook in Olst-Wijhe zijn verschillende klimaatdoelstellingen opgesteld om de uitstoot van CO2 te reduceren. Alle beetjes helpen dan ook om dit grote klimaatdoel te bereiken.

De werkgroep Energie Neutrale Kernen zet zich in voor duurzaamheid in de kleinere kernen van de gemeente Olst-Wijhe. De kleine kernen bestaat uit de dorpen Herxen, Marle, Middel, Welsum en Wesepe. Het initiatief bestaande uit een groep van 30 vrijwilligers afkomstig uit deze dorpen. Met hun enthousiasme brengen zij duurzaamheid dichter bij de bewoners. De groep is nu bijna een jaar actief met hun duurzame activiteiten en wekken steeds meer inzet en acties onder de andere bewoners. Zij bereiken dit door het ondernemen van acties als het organiseren van verschillende bewonersavonden, energiemarkten en het verbinden van initiatieven van inwoners. Met deze initiatieven hebben zij al vele stappen kunnen nemen richting een duurzame toekomst. Ook komen zij meerdere keren per jaar bij elkaar met de gemeente om van elkaar te leren, wensen te bespreken en kansen met de rest van de groep te delen.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen