De vijf Energie Neutrale Kernen Olst-Wijhe

68 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

De werkgroepen zijn grondlegger van een duurzame basis in de kleinere kernen van de gemeente Olst-Wijhe. Door deze groepen kunnen inwoners van de dorpen in de gemeente kansen benutten op het gebied van duurzaamheid.

Zij brengen op een enthousiaste en effectieve manier informatie over op bewoners en die hier met succes gebruik van maken. Tegenwoordig is duurzame energie een ‘hot’ item in de samenleving, ook in Olst-Wijhe zijn verschillende klimaatdoelstellingen opgesteld om de uitstoot van CO2 te reduceren. Alle beetjes helpen dan ook om dit grote klimaatdoel te bereiken.

De werkgroep Energie Neutrale Kernen zet zich in voor duurzaamheid in de kleinere kernen van de gemeente Olst-Wijhe. De kleine kernen bestaat uit de dorpen Herxen, Marle, Middel, Welsum en Wesepe. Het initiatief bestaande uit een groep van 30 vrijwilligers afkomstig uit deze dorpen. Met hun enthousiasme brengen zij duurzaamheid dichter bij de bewoners. De groep is nu bijna een jaar actief met hun duurzame activiteiten en wekken steeds meer inzet en acties onder de andere bewoners. Zij bereiken dit door het ondernemen van acties als het organiseren van verschillende bewonersavonden, energiemarkten en het verbinden van initiatieven van inwoners. Met deze initiatieven hebben zij al vele stappen kunnen nemen richting een duurzame toekomst. Ook komen zij meerdere keren per jaar bij elkaar met de gemeente om van elkaar te leren, wensen te bespreken en kansen met de rest van de groep te delen.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum