Genomineerd! Vernieuwing Skatebaan Feanwâlden

2228 keer bekeken 4 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Al ruim 1,5 jaar is een groep jongeren uit Feanwâlden bezig met het vernieuwen van hun ontmoetingsplek: De Skatebaan in Feanwâlden. Deze is hevig aan vernieuwing toe en de jeugd maakt zich hard om het een plek van deze tijd te maken.

De skatebaan in Feanwâlden is al jaren een begrip in het dorp. Waar het vroeger nogal een reputatie had, wordt de skatebaan tegenwoordig gebruikt door diverse doelgroepen. Sinds twee jaar is er een groep van +/- 30 jongeren in de leeftijd van 13 – 20 jaar die regelmatig gebruik maakt van de skatebaan als ontmoetingsplek. Daarnaast wordt de baan ook gebruikt door kinderen van statushouders die er leren fietsen, spelen op de ramps of meevoetballen met de jeugd. Er is meerdere keren per week veel leven te vinden, zowel overdag als ’s avonds en zowel in de winter als in de zomer.

Onderhoud nodig!

Het probleem is echter dat de skatebaan ernstig toe is aan een grote onderhoudsbeurt. De plek is al lang niet meer onderhouden en wat er staat, past ook niet meer bij de behoeften van de jeugd van deze tijd in het dorp. Dat is jammer, omdat dit wel een plek is die druk bezocht wordt door diverse groepen. In een ideale situatie zou de skatebaan een plek worden waar alle jongeren zich op hun plek voelen. Het moet een plek zijn die gericht is op de jongeren in het dorp; van 10-18 jaar. Zij moeten hier kunnen ontmoeten en hun ding kunnen doen, zonder daarmee een ander tot last te zijn. De jongeren willen op de skatebaan kunnen voetballen en basketballen, maar ook calisthenics kunnen doen.

Eigen bestuur van jongeren

Uit de jongerengroep is een bestuur opgestaan dat de hele groep representeert. Met deze bestuursleden is er ook al diverse keren overleg geweest met verschillende partijen om te oriënteren naar de mogelijkheden. Daarnaast hebben ze zich via een project van Dorpsbelang Feanwalden ingezet om, in ruil voor vrijwillige diensten, geld bij elkaar te krijgen voor hun skatebaan. Zo hebben ze zich met z’n allen aangeboden als vrijwilliger bij een speeltuin. In ruil ondersteunt de betrokken stichting ze financieel bij het herinrichten van de skatebaan. Daarnaast hebben ze met Koningsdag, ’s morgensvroeg, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, het verkeer in het dorp begeleid. Ook dit weer ten behoeve van de skatebaan. Ook hebben ze nu zo’n €1000,- opgehaald uit het dorp.

Dit project biedt een positieve bijdrage aan het dorp, doordat de jongeren met dit project een plek krijgen waar zij elkaar kunnen ontmoeten maar ook kunnen bewegen. Er is een groep van 30 jongeren die graag een eigen plek wil om met elkaar te kunnen sporten en bewegen. Dat terwijl een groot deel van hun leeftijd genoten eerder de voorkeur geven aan binnen zitten en gamen. Vandaar dat wij deze jeugdgroep aanmelden. Een lokaal initiatief voor en door jongeren, daarin bestaan alleen maar winnaars!

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

4  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
trienke wierenga February 29, 2020

ik vind het geweldig dat jonge mensen het initiatief nemen om de skate baan op te knappen. Deze is vernield door oudere jongeren uit andere dorpen.

Hans February 18, 2020

Goed initiatief!!!

kj February 18, 2020

Geweldig wat gaaf!!! Zet em op Feanwaldster Toppers!!

AK'60 February 18, 2020

Goed gedaan mannen!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings