Genomineerd! Perron 16

1864 keer bekeken 2 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

Ontmoeten. Dat is wat er gebeurt bij inloophuis Perron16. Je kunt er koffie drinken, je kunt er altijd een praatje maken. Je bent hier welkom en je kunt tot rust komen, waar je ook vandaan komt en waarheen je ook gaat.

De ontmoetingsplek Perron 16 is een plek waar iedereen welkom is, waar je een praatje kunt maken, waar je vragen kunt stellen en een luisterend oor wordt geboden. Hier staat altijd wel een kopje koffie of thee klaar. Perron 16 is een inloophuis waar mensen anderen kunnen ontmoeten en met eigen talenten dienstbaar zijn. Gasten worden met respect behandeld. Gastvrijheid is een kernwaarde, net als ontmoeting, ontspanning en ondersteuning.

Een gastvrije plek bieden in Voorthuizen is de missie van Perron 16. Dit doen ze met name voor mensen die door omstandigheden een klein netwerk hebben of zich in een sociaal isolement voelen of die gewoon ontmoetingen zoeken met anderen. In Perron 16 bevindt zich niet alleen de inloop, maar wordt er veel meer gedaan. Op maandag is er een creatieve activiteit, er wordt met elkaar gegeten en er zijn gezellige momenten waarin men een spelletje speelt en een praatje maakt met elkaar.

Samenwerken en verbinden is belangrijk voor Perron16. Zo heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hier wekelijks een spreekuur en zit HomeStart wekelijks in Perron 16. Omdat er dus iets met gezinnen gebeurt, zit Speelotheek het Wagonnetje sinds een tijdje ook in Perron16. Het mooiste is als de mensen die bij het CJG komen elkaar leren kennen of dat zij bij het uitzoeken van speelgoed nieuwe contacten opdoen. Ook is er een spreekuur van het Diaconaal netwerk dat mensen helpt wanneer ze te maken hebben met financiële vraagstukken. Perron16 werkt samen met de gemeente Barneveld in het aanbieden van een taalstage. Zodoende bieden ze mensen die de taal vaardig willen worden een plek om dit te oefenen.

Vrijwilligers zijn cruciaal bij Perron16. Zij hebben ongeveer 70 vaste bezoekers en een gelijk aantal vrijwilligers is ongeveer nodig. Hoewel vrijwilligers altijd welkom zijn, zijn ze in de gelukkige omstandigheid dat ze niet actief op zoek hoeven naar vrijwilligers. Ze betrekken vrijwilligers bij de organisatie door een denktank neer te zetten. Hier zitten vrijwilligers in die nadenken over nieuwe ideeën. Zo is de Spelotheek een initiatief van deze denktank. Op dit moment wordt er nagedacht over de mogelijkheid om een repaircafé op te zetten, waar mensen hun spullen kunnen laten repareren. Zo geeft Perron16 er blijk van waarde te hechten aan een duurzame maatschappij. Na vijf jaar is gebleken dat de ruimte die ze nu hebben te klein wordt. Er moet gezocht worden naar een eventuele nieuwe locatie. Hier buigen deze vrijwilligers van het bestuur zich over.

Kortom: Perron 16 een levendige plek waar zeven dagen per week wat te doen is. Veel mensen vinden hier een plek om tot rust te komen en om contacten op te doen. Organisaties en andere initiatieven vinden hier ook een plek om zich te vestigen. Ontmoeten en samenwerken, dat is waar het Perron 16 om te doen is.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

Op de kaart

2  reacties

Els. 26-02-20 om 21:20

Door omstandigheden een tijdje op 1 van de vakantieparken gewoond.
Verschillende keren koffie gedronken bij Perron 16.
Gastvrij ontvangen en heel gezellig!.


Hes 19-02-20 om 17:24

Klinkt goed!
Ga zo door!

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen