Het Plein

517 keer bekeken 1 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Thuiskomen. Dat kun je op Het Plein. Een plek waar alles mag en niets moet. Een goed gesprek, een spelletje, met elkaar eten of gewoon even niets? Het Plein is een mooi initiatief waar van alles wordt gedaan. Dit gebeurt allemaal door de groep enthousiaste vrijwilligers.

Al bijna 10 jaar is Het Plein een begrip in Barneveld en omstreken!

Op Het Plein is het kernwoord 'ontmoeten': We hebben een opmerkzaam oog en een luisterend oor voor elkaar, omdat we geloven dat iedereen er toe doet en er mag zijn. Het Plein is ook : ‘ont-moeten’: er moet niets en (zo ongeveer) alles mag... Kom dus vooral als jezelf naar Het Plein: er zijn geen voorwaarden en iedereen is welkom: oud en jong, ziek en gezond, Barnevelder of niet, statushouder en asielzoeker, gezinnen of alleengaand, iedere huidskleur, religie of seksuele voorkeur: samen zijn we Het Plein. Op Het Plein kun je lekker chillen, koffie drinken of theeleuten, een diepzinnig gesprek voeren, heerlijk eten, een spelletje spelen of gewoon (even) niets... : Het mag en kan allemaal! Élke (ja, je leest het goed: élke) woensdag is Het Plein open en ben je van harte welkom ! Van vijf uur ’s middags tot een uur of acht ’s avonds. Om vijf uur staat er een lekkere kop thee of koffie klaar. Om zes uur toveren de verschillende koks een overheerlijk drie-gangen-menu tevoorschijn. De bijdrage voor het eten is slechts € 2,50 en de eerste keer eet je zelfs gratis mee! Neem dus gerust je buurman, vriendin, neef of collega mee: Ieder is welkom op Het Plein zoals hij of zij is en hoe zij of hij zich ook voelt.

En Het Plein doet nog meer: We lopen elke maand op een zaterdag een korte of langere wandeling. We draaien soms na het eten op woensdag een mooie film. We organiseren een fotowedstrijd. We smikkelen van een intercultureel eetfestijn. De zomer beginnen en sluiten we af met een feestelijke BBQ op het ‘buiten’ Plein. Sinterklaas komt op bezoek. We zijn met ‘Barneveld in Dialoog’, enzovoorts. Kortom: Altijd reuring op Het Plein!

De beste manier om een indruk te krijgen is natuurlijk om zelf langs te komen en het te ervaren ... Probeer het – nieuwsgierig als je bent – gewoon uit! Maar kijk uit: Het kan besmettelijk zijn: Je zult niet de eerste zijn die het zo goed bevalt dat je steeds weer terug komt! Je bent van harte welkom!

Elke maand kun je de Pleinmail met Plein nieuwtjes in je (digitale) mailbox krijgen. Wil je energie krijgen? Komt dan als vrijwilliger meehelpen op ons prachtige Plein!

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
koos kampen 18-03-20 om 14:01

Schrijf een reactie...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen