Inloophuis de Vlaardingse Boei

666 keer bekeken 0 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei! Onze vrijwilligers zijn hierin onmisbaar.

Dit vrijwilligersproject zet zich in voor het “Bewust (samen)leven met de gevolgen van kanker” en biedt daarin laagdrempelig aanbod, zoals een praatje met lotgenoten, informatie, advies, sociale ondersteuning en allerlei ondersteunende (en ontspannende) activiteiten. Vrijwilligers zijn hierin de spil! Een betrokken en bevlogen team van vrijwilligers organiseert het reilen en zeilen van het inloophuis, maar een van de belangrijkste elementen is en blijft de liefdevolle aandacht van alle vrijwilligers voor de gasten van de Vlaardingse Boei.

Doel van het project
“De Vlaardingse Boei biedt behoeftegerichte ondersteuning waardoor de gast zijn/haar kracht (weer) leert in te zetten. Op deze manier maakt de Vlaardingse Boei een essentieel en concreet verschil in het leven van kankerpatiënten, hun naasten en hun nabestaanden. Dit alles ongeacht de fase van het ziekte-, genezings- of acceptatieproces waarin men zich bevindt. In het kader van participatie en meedoen in de samenleving doen we dit samen met instellingen, instanties en bedrijven, die betrokken zijn bij de gasten van de Vlaardingse Boei en hen verder kunnen ondersteunen bij het opnieuw in zijn of haar kracht zetten en zich betrokken voelen bij onze visie en missie.”

Missie
Bewust (samen)leven met de gevolgen van kanker. De Vlaardingse Boei streeft ernaar mensen met kanker een luisterend oor, informatie, lotgenotencontact, activiteiten en workshops te bieden en dit midden in de Vlaardingse samenleving te doen met als kernwaarden: Verbinden; Belangeloos; Betrokken; Integer.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen