Inloophuis de Vlaardingse Boei

44 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei! Onze vrijwilligers zijn hierin onmisbaar.

Dit vrijwilligersproject zet zich in voor het “Bewust (samen)leven met de gevolgen van kanker” en biedt daarin laagdrempelig aanbod, zoals een praatje met lotgenoten, informatie, advies, sociale ondersteuning en allerlei ondersteunende (en ontspannende) activiteiten. Vrijwilligers zijn hierin de spil! Een betrokken en bevlogen team van vrijwilligers organiseert het reilen en zeilen van het inloophuis, maar een van de belangrijkste elementen is en blijft de liefdevolle aandacht van alle vrijwilligers voor de gasten van de Vlaardingse Boei.

Doel van het project
“De Vlaardingse Boei biedt behoeftegerichte ondersteuning waardoor de gast zijn/haar kracht (weer) leert in te zetten. Op deze manier maakt de Vlaardingse Boei een essentieel en concreet verschil in het leven van kankerpatiënten, hun naasten en hun nabestaanden. Dit alles ongeacht de fase van het ziekte-, genezings- of acceptatieproces waarin men zich bevindt. In het kader van participatie en meedoen in de samenleving doen we dit samen met instellingen, instanties en bedrijven, die betrokken zijn bij de gasten van de Vlaardingse Boei en hen verder kunnen ondersteunen bij het opnieuw in zijn of haar kracht zetten en zich betrokken voelen bij onze visie en missie.”

Missie
Bewust (samen)leven met de gevolgen van kanker. De Vlaardingse Boei streeft ernaar mensen met kanker een luisterend oor, informatie, lotgenotencontact, activiteiten en workshops te bieden en dit midden in de Vlaardingse samenleving te doen met als kernwaarden: Verbinden; Belangeloos; Betrokken; Integer.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum